Χωρίς περιθώρια για άνοδο από την 2η κατηγορία της UEFA, ο Γερμανός Μάρκο Φριτς, είναι αυτός που θα σφυρίξει στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Μετά τον Τομπίας Στίλερ στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ και τον Τομπίας Βελτζ, στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, η ΚΕΔ για άλλη μια φορά φέρνει τον… Γερμανό της.

Ο Πορτογάλος Μέλο Περέϊρα λοιπόν, επέλεξε τον Μάρκο Φριτς για τη… μάχη των «αιωνίων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα γίνει το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο 41χρονος ρέφερι είναι διεθνής μεν, αλλά χωρίς μέλλον αφού στα 41 του είναι μέλος της δεύτερης κατηγορίας της UEFA. Δηλαδή πολύ πίσω από την elite του Τάσου Σιδηρόπουλου στην οποία δεν θα γίνει μέλος ποτέ αφού θα τον πιάσει το όριο της ηλικίας σε τρία χρόνια.

Το γεγονός ότι από το 2012 που έγινε διεθνής, προβιβάστηκε μόνο μία κατηγορία, αποδεικνύει ότι στην ουσία δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο. Τα μόλις 16 ευρωπαϊκά του παιχνίδια επιβεβαιώνουν του… γραπτού λόγου το αληθές.

Ως μέλος της δεύτερης κατηγορίας μάλιστα, δεν παίρνει παιχνίδια ούτε καν των ομίλων του Europa League γι’ αυτό και η τελευταία ευρωπαϊκή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν ως διαιτητής, ήταν στις 16/8/2018 στο 2-1 της Βαλούρ με τη Σερίφ για τον γ’ προκριματικό γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Είναι ο ένας από τους εννέα αγώνες που έχει σε προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο Φριτζ, τραπεζίτης στο επάγγελμα, έχει διευθύνει τρεις φορές παιχνίδια με ελληνικό χρώμα στο παρελθόν.