Ο άμεσος συνεργάτης του Μάκη Χάβου, προπονητή του Παναιτωλικού, Μπάμπης Μιχαηλίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του μίλησε για την φετινή χρονιά και τον Ενέα Μιχάι.

Αρχικά είπε: «Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Νομίζω ότι οι αιτίες είναι πολλές. Η πιο ουσιαστική κατ’ εμέ είναι πως δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν εκμεταλλεύτηκε κάποιες θετικές συγκυρίες, το Euro 2004 και την καλή πορεία της Εθνικής. Κάποια πράγματα είναι άμεσα συνυφασμένα με την πορεία όλου του ποδοσφαίρου.

Όταν δεν είναι κοντά στις μεγάλες διοργανώσεις το εγχώριο προϊόν, είσαι υποβαθμισμένο. Υπάρχει μια απαξίωση γενικά, αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι προπονητές. Ήμουν χρόνια στην εκπαίδευση προπονητών, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Οι προπονητές που γνωρίζω από την εκπαίδευση, έχουν πολύ μεγάλη διάθεση για μάθηση και γνώση. Η ΕΠΟ οφείλει να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Η πίστωση που θα έχει ένας Έλληνας προπονητή μ’ έναν ξένο είναι δυσανάλογη».

Για την επόμενη μέρα του Παναιτωλικού: «Ο Παναιτωλικός δυστυχώς ήταν στοχοποιημένος. Υπήρχαν γήπεδα που χαρακτηριζόμασταν σαν «δορυφόρος» συγκεκριμένης ομάδας. Είναι μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο το Αγρίνιο, δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο. Έχει την τύχη να έχει μεγαλομέτοχο με άλλη αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Έχει κάνει άλλα 3 γήπεδα, έχει 7-8 γήπεδα, ένα καταπληκτικό προπονητικό κέντρο, έχουν όλοι όσα χρειάζονται στο ποδόσφαιρο, δουλεύει κάποιος αγόγγυστα στην ομάδα, υπάρχει συνέπεια στο οικονομικό παρά την κρίση που μαστίζει τον κόσμο όλο. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να στοχοποιείται».

Για το αν ο Παναιτωλικός μπορεί να αναδείξει κι άλλους παίκτες όπως ο Μιχάι: «Ο Μιχάι ήταν στη δεύτερη ομάδα και ερχόταν έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Ο Χάβος τον έριξε πρώτη φορά στην Τούμπα σ’ ένα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο έκανε ο Χάβος στο Περιστέρι με τον 17χρονο Κωνσταντόπουλο και τα πήγε εξαιρετικά σκοράροντας, ξαναέπαιξε την περασμένη Κυριακή. Εμπιστεύεται νεαρούς. Το πιστώνεται και χρησιμοποιεί τους παίκτες όχι όταν τους έχει ανάγκη, αλλά γιατί πιστεύει σ’ αυτούς. Είναι σημαντικό το timing πότε μπαίνουν αυτά τα παιδιά να παίξουν»

Πηγή: Metropolis95,5 FM