Αφέλεια, ηττοπάθεια ή έλλειψη ικανότητας; Ό,τι κι αν είναι, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς ασθμαίνει στα ντέρμπι, δηλαδή στα παιχνίδια που φαίνεται πως μπορεί να κρίνουν τη μάχη του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Παναθηναϊκός γι’ άλλο ένα ντέρμπι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά ούτε καν την ισοπαλία. Οι πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρότι είχαν την κατοχή, δεν μπόρεσαν να φύγουν από το ΟΑΚΑ ούτε με τον βαθμό ισοπαλίας.

Γι’ άλλο ένα ντέρμπι το τριφύλλι δεν μπόρεσε να κάνει τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε γκολ και έτσι γνώρισε την ήττα. Ωστόσο αυτό δεν είναι η πρώτο φορά που συμβαίνει, καθώς μετά από τέσσερα ντέρμπι που έχουν δώσει οι πράσινοι, έχουν αποκομίσει μόλις έναν βαθμό.

Η ομάδα και σήμερα κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα, ενώ στο επιθετικό τρίτο δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα και όσες δημιούργησε δεν μπόρεσε να τις κάνει γκολ.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γι άλλο ένα μεγάλο ματς δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Θυμίζουμε ότι ο μόνος που βαθμός που έχει το τριφύλλι σε ντέρμπι είναι από το 0-0 στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό.

Κατά τα άλλα, κόντρα στον Άρη ηττήθηκε την τρίτη αγωνιστική με 1-0, κόντρα στον ΠΑΟΚ έχασε με 3-1 στη Λεωφόρο ενώ σήμερα ηττήθηκε με 1-0 από την Ένωση.

Σε ματς δηλαδή βαρύνουσας σημασίας για την έξοδο στην Ευρώπη, οι πράσινοι αποδείχτηκαν μη ικανοί να ανταπεξέλθουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει άμεσα ο Γιοβάνοβιτς, καθώς αν δεν καταφέρει να κερδίσει η ομάδα τους αντιπάλους της για την έξοδο στην Ευρώπη,τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα.