Ο Τόμας Μουργκ μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του ντέρμπι Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη και το τι πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος για το τρίποντο.

Για το παιχνίδι με την Ντιναμό και το μάθημα που παίρνει ο ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα μετά το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ ήμασταν απογοητευμένοι, χάσαμε 2-0, κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για τον Άρη με προπόνηση στην Κροατία και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Από το παιχνίδι με την Ντιναμό δεν έχουμε να μάθουμε πολλά. Διαχειρίστηκε πολύ καλά την εμπειρία της μέσα στο γήπεδο, έκανε πολύ καλύτερα από εμάς τα απλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να απειλήσουμε ιδιαίτερα, ούτε να δημιουργήσουμε ευκαιρία, οπότε ήρθε μια εύκολη νίκη γι’ αυτούς. Το διάστημα μεταξύ των παιχνιδιών είναι πολύ μικρό, δεν μπορείς να εισαγάγεις νέα στοιχεία στο παιχνίδι σου, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν αισθάνεται απογοήτευση ή θυμό μετά την ήττα από την Ντιναμό:

«Μπορείς να αισθανθείς και τα δυο μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορείς να αισθανθείς απογοητευμένος γιατί έχασες την ευκαιρία να κάνεις το κάτι παραπάνω, μπορείς να αισθανθείς θυμό γιατί δεν έπαιξες αρκετά καλά. Αλλά ας αφήσουμε το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, γιατί έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Δεν αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή τίποτα για το Ζάγκρεμπ. Είμαστε ξεκάθαρα συγκεντρωμένοι στο υψίστης σημασίας παιχνίδι με τον Άρη, ας επικεντρωθούμε εκεί. Το παιχνίδι με την Ντιναμό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στην Τούμπα με τον κόσμο μας, αλλά πρώτα προέχει το παιχνίδι με τον Άρη».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή:

«Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι στην κορυφή, είναι κάτι που το θέλαμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας 10 πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια για να παραμείνουμε εκεί, το ίδιο βέβαια και οι αντίπαλοι μας για να μας προσπεράσουν. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να είσαι στην κορυφή και από την πλευρά μας θα δουλέψουμε πολύ σκληρά προκειμένου να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε εκεί και στο τέλος».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ ώστε να παραμείνει πρώτος:

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και στον τρόπο που παίζουμε εμείς. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους παράγοντες που μας επηρεάζουν και να έχουν αντίκτυπο πάνω μας. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και στο πως θα καταφέρουμε να το βγάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο γήπεδο. Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό, να πιέσουμε τους εαυτούς μας όλοι στα υψηλότερα όρια και θα πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο με την νοοτροπία να τα δώσουμε όλα και να αποδώσουμε το μέγιστο που μπορούμε ώστε να έρθουν οι νίκες και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τον Άρη:

«Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει δυο φορές στη σεζόν και δεν έχουμε κερδίσει. Έχουμε μια ισοπαλία και μια ήττα. Τους γνωρίζουμε καλά. Είναι με καλή ψυχολογία γιατί προέρχονται από πρόκριση στον τελικό μετά από πολλά χρόνια. Εξ ορισμού ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είπα πριν πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας, να αντιδράσουμε για το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, να έχουμε στο νου μας ότι δεν τους κερδίσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Οπότε χρειάζεται συγκέντρωση και να πιέσουμε τους εαυτούς μας στο μάξιμουμ για να έρθει η νίκη».

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ με κεκλεισμένων των θυρών:

«Έχω μάθει ότι η τιμωρία μας είναι για μια κροτίδα. Προφανώς είναι κάτι που μας δυσαρεστεί γιατί έχουμε παίξει ήδη δυο μήνες χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Προφανώς τα παιχνίδια με κόσμο είναι καλύτερα για όλους μας είτε είσαι στο γήπεδο είτε το βλέπεις από την τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε όμως, οπότε προτιμώ να μην μιλήσω γι’ αυτήν».