Την ώρα που οι επαφές μεταξύ της ΑΕΚ και της Θέλτα συνεχίζονται για τον Ορμπελίν Πινέδα, δημοσίευμα υποστηρίζει πως τόσο ο Ράφα Μπενίτεθ, όσο και ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Κάρλος Μουρίνιο, επιθυμούν να παραμείνει ο Μεξικανός χαφ στο Βίγο.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Publimetro τονίζει ότι ο Ορμπελίν Πινέδα βρίσκεται ανάμεσα στη Θέλτα και στην ΑΕΚ καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται, τη στιγμή που ο νέος τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ θα επιθυμούσε να έχει στο ρόστερ τον 27χρονο Μεξικανό μέσο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Publimetro, ο Μπενίτεθ με την άφιξή του στο Βίγο εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει στη Θέλτα τον Πινέδα, ενώ αυτό είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον πρόεδρο της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο.

«Μία τέτοια απόφαση από τον Μπενίτεθ θα έβαζε τον Πινέδα σε μία περίπλοκη κατάσταση και ενώπιον μίας δύσκολης απόφασης. Να αναζητήσει μία νέα ευκαιρία με νέο προπονητή στην Ισπανία ή να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου βρήκε ξανά το υψηλό του επίπεδο και προσαρμόστηκε καλά», προσθέτει το δημοσίευμα.