Μιλώντας σε ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Μπερνάρ γνωστοποίησε πως είχε προτάσεις από την Ατλέτικο Μινέιρο αλλά και άλλες ομάδες της χώρας του, ωστόσο έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπερνάρ έχει ξεκινήσει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό συμβάλλοντας τα μέγιστα στις προκρίσεις επί των Ντνίπρο και Μαρσέιγ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε στο TNT Sports Brasil και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπήρξε από ομάδες της χώρας του για την απόκτησή του. Η μια είναι η Ατλέτικο Μινέιρο, από όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, ενώ τις άλλες δεν τις κατονόμασε, ενώ επισήμανε πως έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα ο Μπερνάρ τόνισε τα εξής: «Η συζήτηση συνεχίστηκε. Όχι μόνο με την Ατλέτικο, αλλά και με άλλες ομάδες της Βραζιλίας. Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό, αλλά υπήρξαν κάποιες προτάσεις. Είμαι χαρούμενος με την αναγνώριση της δουλειάς μου. Είχε την ευκαιρία, αλλά έχω ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό.

Μετά από αυτή τη χρονιά, θα αρχίσουμε να αναλύουμε καλύτερα τι μπορεί να γίνει. Λείπω δέκα χρόνια. Είναι μια ανάγκη να βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου. Θα πρέπει να το βάλουμε στη ζυγαριά για να πάρουμε τη σωστή απόφαση, επειδή θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε σήμερα στη Βραζιλία.

Το έχω ξεκαθαρίσει από πάντα, εξαιτίας της αγάπης μου για την Ατλέτικο, για τους εργαζόμενους και για όλους μέσα στην ομάδα, είναι το κλαμπ που με ανέδειξε. Σήμερα, αν είμαι αυτό που είμαι, το χρωστάω και ευχαριστώ τον Θεό, αλλά και την Ατλέτικο, που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ότι είχα την ικανότητα».