Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για την πορεία της ομάδας μέσα στο 2017 και έθεσε τους στόχους της για το νέο έτος. 

Δείτε τι είπε στο Arcadia93.8:

To 2017 ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Αστέρα με τα πάνω της και τα κάτω της, πως το βιώσατε εσείς;

“Πράγματι, ειδικά το πρώτο μέρος ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον Αστέρα. Υπήρξαν και στιγμές που μας έβαλαν σε έντονο προβληματισμό ακόμα και όσον αφορά την παραμονή μας στην Super League. Δεν θέλαμε να σκεφτόμαστε αυτό το σενάριο αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ομως στο τέλος του 2017 η ομάδα έκανε το comeback. Η αλλαγή του έτους μας βρήκε ισόβαθμους στην 5η θέση με τον Πανιώνιο. Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το 2018. Πιστεύουμε ότι στο μισό του χρόνου που θα ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά θα είμαστε σε τροχιά Ευρώπης. Και αυτός είναι ένας  ρεαλιστικός πλέον στόχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μυαλά μας έχουν πάρει αέρα και ξεχάσαμε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πέρυσι”.

Στο ρόστερ του Αστέρα δεν υπάρχουν και τόσες πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή ομάδα όμως η πορεία που διαγράφει η ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Θα μπορούσε μάλιστα ο Αστέρας να είναι ακόμα πιο ψηλά αν είχε και 6 βαθμούς σε δύο αναμετρήσεις που στάθηκε και πολύ άτυχος. Πως εξηγείτε εσείς αυτήν την μεταμόρφωση;

“Η ιστορία δεν γράφεται με αν. Εμείς κοιτάμε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα βρίσκει τον Αστέρα στην πέμπτη θέση. Ο Αστέρας είναι ένα σύνολο. Ολοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι πρωταγωνιστές όμως. Και όντως φέτος ο Αστέρας έχει ξανακερδίσει τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και ευελπιστώ ότι με αφετηρία το  παιχνίδι των Ιωαννίνων θα συνεχίσουμε δείχνοντας το ίδιο πρόσωπο”.

Εντονα ακούγεται το όνομα του Αστέρα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Ηδη δημοσιεύματα θέλουν την ομάδα να κοιτάζει μια περίπτωση ποδοσφαιριστή από την Αργεντινή. Ομως και για δύο ποδοσφαιριστές του Αστέρα ακούγεται ότι υπάρχουν προτάσεις από ομάδες της Super League.

“Ενας ποδοσφαιρικός οργανισμός πρέπει να συμμετέχει στην αγορά και πώληση ποδοσφαιριστών. Πραγματικά κάποιοι ποδοσφαιριστές μας που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία όπως είναι ο Πασαλίδης, ο Ιγκορ και ο Δουβίκας  και άλλοι ακόμα κάνουν πολύ καλή χρονιά. Το ρόστερ της ομάδας είναι πλούσιο και το προσέξαμε σε επίπεδο αξίας αλλά και ηλικίας. Οι ακαδημίες μας παράγουν έργο. Το να συμμετέχει η ομάδα στην αγορά και πώληση ποδοσφαιριστών αποτελεί οξυγόνο”.

“Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία που είναι το πλέον σημαντικό. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και ο καθένας ξεχωριστά να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους”.