Σε Μέσο της πατρίδας του μίλησε ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, κάνοντας τον δικό του απολογισμό για τη σεζόν με τον Άρη, επισημαίνοντας παράλληλα πως φαντάζεται στο μέλλον τον ίδιο και την οικογένεια του στην Ελλάδα.

Ο Τσέχος αμυντικός του Άρη που αποτέλεσε βαρόμετρο των «κιτρινόμαυρων» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «prahain.cz», σχολιάζοντας την πορεία των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα, τον στόχος της Ευρώπης που επετεύχθη, αλλά και τη ζωή στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη ζωή στην Ελλάδα: «Μετά από αυτούς τους εννιά-δέκα μήνες θα έλεγα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με την οικογένειά μου. Μας ταιριάζει το περιβάλλον, το ποδόσφαιρο και η ζωή. Η οικογένειά μου απολαμβάνει τις καιρικές συνθήκες, τη θάλασσα και το φαγητό. Είναι μαγικό το περιβάλλον και πραγματικά με φαντάζομαι, μετά από χρόνια, να περνάω κάποιες περιόδους στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την αγωνιστική σεζόν και την 3η θέση του Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σεζόν που κάναμε αν και ήταν τρομερά δύσκολη. Οι απαιτήσεις ήταν υψηλές αλλά στο τέλος καταφέραμε να μπούμε στο γκρουπ των ομάδων που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό ήταν ο στόχος μας. Είχαμε να διαχειριστούμε μια απόφαση αφαίρεσης έξι βαθμών, αυτή μας επηρέασε στην εξέλιξη της χρονιάς. Στα Playoffs κερδίσαμε όλους τους αγώνες με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, πήραμε τους πόντους που θέλαμε και τερματίσαμε στην 3η θέση».

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα σα ελληνικά γήπεδα. Το αρνητικό είναι ότι οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας. Υπάρχει μεγάλος φανατισμός στα τοπικά ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μεγάλη αξία ακόμη και η φιλοξενούμενη ομάδα νιώθει κίνητρο για να τα παίξει. Στην Ελλάδα υπάρχει διαφορετική κουλτούρα. Σε επίπεδο ατμόσφαιρας θα έλεγα ότι είναι σαν την Τουρκία».

Αναφορικά με το κομμάτι της προσαρμογής του: «Δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής γιατί είχαν προηγηθεί χρονιές μου εκτός Τσεχίας. Στον Άρη έχουμε αρκετούς παίκτες από την Ισπανία, τη Λατινική Αμερική αλλά και την Πορτογαλία. Είμαστε ένα καλό γκρουπ. Νομίζω ότι το κορυφαίο παιχνίδι ήταν αυτό με την ΑΕΚ όπου βρεθήκαμε να χάνουμε με 0-2 και μέσα σε δέκα λεπτά το ανατρέψαμε και νικήσαμε με 3-2. Αυτό το παιχνίδι ήταν ένας τελικός για μας».