Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και στο πώς θα επηρεάσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά και για τις βλέψεις του Ιβάν Σαββίδη για τον Δικέφαλο.

Για σχεδόν δυο ώρες, ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, φιλοξενήθηκε σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας και στο κανάλι που διατηρεί στο youtube, παραχωρώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο Μάριο Μπράνκο, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ, το νταμπλ του Δικεφάλου, στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Παράλληλα όμως, στάθηκε στην πανδημία και στο πώς θα επηρεάσει συνολικά το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε:

Για το αν θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών γενικά σε όλο τον κόσμο: «Αυτή την εποχή λόγω της πανδημίας νομίζω ότι αν πρέπει να τεθεί θέμα συζήτησης στις ομάδες αυτό πρέπει να αφορά τα υψηλά συμβόλαια».

Πρόσθεσε πως: «Οι οικονομικά ισχυρές ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα. Σε ότι αφορά τις μεταγραφικές περιόδους θεωρώ πως ίσως αυτή του Δεκεμβρίου θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για τους συλλόγους και όχι αυτή του καλοκαιριού».

Για το αν η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο αλλάζει και τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, απάντησε πως: «Συζητήσεις γίνονται κάθε δυο μέρες. Δουλεύουμε πολλά θέματα συνεχώς. Θα πρέπει να ξέρετε πως η πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ δεν είναι μικρότερη από αυτή που βλέπουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός ο ΠΑΟΚ εάν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας:

«Φυσικά. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάρει και το Πρωτάθλημα. Δείτε πόσο έχει κοντράρει ο ΠΑΟΚ τη Μπενφίκα στα παιχνίδια που έδωσε στο παρελθόν».

Αναφορικά με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και μεγάλη υπόθεση για τον σύλλογο. Έχει χρήματα αλλά και όραμα να βάλει τον ΠΑΟΚ στα 20-30 κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης»

Ρωτήθηκε για την περσινή κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ: «Θα είμαι δίκαιος και θα πω ότι η δική μου συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ ήταν μικρή γιατί ήδη ο ΠΑΟΚ είχε μια σπουδαία ομάδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι οπαδοί και η στήριξη που παρέχουν στην ομάδα. Είμαι περήφανος για το νταμπλ, είναι σημαντικό που ήμουν παρών στην κατάκτηση του νταμπλ».