Στην προκήρυξη νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Άρης.

Η σοβαρή απώλεια εσόδων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας για την αύξηση της ρευστότητας της εταιρίας. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Άρης, σύντομα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με αποκλειστικό θέμα τη διενέργεια όλων διαδικασιών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Για την ακρίβεια, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, εντός των επομένων ημερών, με μοναδικό θέμα συζήτησης και απόφασης την περαιτέρω αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εώς του ποσού του 1.5 εκ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η προηγούμενη αύξηση ποσού 1 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη από τη στιγμή που έχει στερέψει η δεξαμενή των εσόδων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τη διεξαγωγή των αγώνων Playoffs της περσινής χρονιάς (αλλά και του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ) η απώλεια των εσόδων για την ΠΑΕ Άρης ξεπέρασε το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (σύμφωνα με επίσημες τοποθετήσεις), συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του ποσού από την τηλεοπτική σύμβαση.

Οι… κανόνες του παιχνιδιού δεν άλλαξαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από τη στιγμή που παραμένει απαγορευτική η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδο. Πέραν της απώλειας εσόδων από τα μεμονωμένα εισιτήρια, συρρικνώθηκαν και τα αντίστοιχα από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας καθώς είναι μειωμένα κατά τουλάχιστον 3/5. Πέρυσι, η ΠΑΕ Άρης είχε διαθέσει περί των 7.000 εισιτηρίων διαρκείας και είχε την προσδοκία ότι φέτος θα ξεπερνούσε τα 8-8.500, τελικώς όμως δεν έχουν δοθεί περισσότερα από 2.000 διαρκείας. Αν δηλαδή βάλει κανείς στην ίδια ζυγαριά τα προσδοκόμενα οφέλη αλλά και τα έσοδα από τις κάρτες διαρκείας που διατέθηκαν θα διαπιστώσει ότι τα έσοδα μόνο από αυτόν τον τομέα δεν ξεπερνούν το 25% σε σχέση με τα προσδοκόμενα έσοδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου – για την οποία η ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την οικογένεια Καρυπίδη – είναι αναγκαία για την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρίας.

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής
Επόμενο άρθροΔυο γκολ σε 4 λεπτά και τέζα η Ρεάλ! (vids)