Την ώρα που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ασχολούνται με τη δράση στο χορτάρι, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να συζητάμε πότε και αν θα ξεκινήσουμε. Και από ότι φαίνεται σύντομα δε θα δούμε ποδόσφαιρο, καλό Σεπτέμβρη και βλέπουμε…

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, στο οποίο θα ξεκαθαρίσει αν θα έχουμε σέντρα το Σαββατοκύριακο που έρχεται ή αν θα οδηγηθούμε σε νέα αναβολή.

Τα προβλήματα που πρέπει να καμφθούν για να έχουμε σέντρα αφορούν το τηλεοπτικό τοπίο και το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, με το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ίσως το μοναδικό που δεν έχει κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Για να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο και μετά από τόσες αναβολές πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 11 ομάδες καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο εμπόδια.

Αρχικά να συμφωνήσουν οι ομάδες και να δεσμευτούν για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη μεθεπόμενη σεζόν και ταυτόχρονα να φανεί ότι υπάρχει οριστική λύση με τις 5+1 ομάδες που παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες, σε ένα πρόβλημα που αφορά άμεσα της έναρξης της φετινής σεζόν.

Κι αν για τον Αστέρα Τρίπολης η συμφωνία με τη NOVA μοιάζει βέβαιη, στην περίπτωση των υπολοίπων 5 (Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) η διαφαινόμενη συμφωνία με την Cosmote δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένη, καθώς οι ομάδες ζητούν δέσμευση για δύο χρόνια και σε αυτό το σκέλος δε φαίνεται ότι υπάρχει οριστική συμφωνία.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η… τάση ενόψει του σημερινού κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου είναι για αναβολή, δηλαδή για σέντρα στη Super League μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση στα παραπάνω ανοιχτά ζητήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινά στις 12:30 μέσω τηλεδιάσκεψης.