Ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ιωνικό, όμως ένα πέναλτι στο φινάλε ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη με 2-1.

Είχε να κερδίσει τρία συνεχόμενα ματς από τη σεζόν 2017-18 και όταν έπαιζε στη Football League. Έμοιαζε ως η ιδανική ευκαιρία ώστε να καταφέρει ό,τι δεν είχε καταφέρει τις προηγούμενες τρεις σεζόν στη Super League. Και το κατάφερε! Το άξιζε; Όσο αξίζει η γάτα να πιάσει το ποντίκι ή όσο αξίζει το ποντίκι να πιαστεί στη φάκα με το τυρί που επί εβδομάδες έτρωγε… Ο ΟΦΗ ξεκίνησε εξαιρετικά στο ματς και ήθελε να κάνει ακριβώς ό,τι και την προηγούμενη εβδομάδα στον Βόλο. Γρήγορο γκολ, ώστε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι και να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να «χτυπήσει» στην κόντρα και να φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη. Το αρχικό σχέδιο χάλασε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, που επενέβη σε δύο περιπτώσεις πριν προλάβει ο Φαν Ντούινεν να εκτελέσει και κάθε λεπτό που περνούσε στο ματς, τόσο περισσότερο ο Ιωνικός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Τόσο καλύτερα που το έλεγξε απολύτως στο διάστημα από το 25ο λεπτό μέχρι και το 40ο και για ένα τέταρτο ήταν οι φιλοξενούμενοι που έκαναν κουμάντο στο γήπεδο. Ο Ιωνικός δημιουργούσε ευκαιρίες, ωστόσο και ο έτερος γκολκίπερ της αναμέτρησης είχε την ίδια άποψη με τον Χουτεσιώτη και το 0-0 παρέμεινε το αποτέλεσμα. Ο Επασί είχε απαντήσεις τόσο στον Κιάκο, όσο και τον Άοσμαν και κυρίως στον Μάναλη και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ. Ένα εκπληκτικό σουτ (σ.σ. με ταχύτητα 100χλμ την ώρα)του Φελίπε Γκαγιέγκος έδωσε στον ΟΦΗ ό,τι άξιζε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και ό,τι δεν άξιζε στη συνέχειά του: Να πάει, δηλαδή, με προβάδισμα στα αποδυτήρια! Προβάδισμα που συνήθως γέρνει καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ του εκάστοτε γηπεδούχου…

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα… Διότι ο Ιωνικός είχε πιστέψει σε όσα μπορούσε να κάνει στο Ηράκλειο, είχε εντοπίσει τα κενά και ήξερε πώς να χτυπήσει. Χτύπησε με έναν τρόπο που ο Ντεβί Επασί δεν μπορούσε να επέμβει – δεν έκανε καν προσπάθεια να φτάσει στη μπάλα, αφού η εκτέλεση του Άιας Αοσμάν μέσα από την περιοχή δεν άφηνε περιθώρια στον γκολκίπερ του ΟΦΗ. Το μοιρασμένο από εκείνο το χρονικό σημείο ματς έμοιαζε να κλίνει προς την ισοπαλία, αποτέλεσμα που ναι μεν δεν ήταν το ιδανικό για τους γηπεδούχους, όμως δεν ήταν το και το χειρότερο βάσει των ευκαιριών του Ιωνικού. Τι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά; Μια στιγμή έμπνευσης ή ένα λάθος. Το έκανε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και με τη βοήθεια του VAR καταλογίστηκε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 90ο λεπτό ο Λάζαρος Λάμπρου και χάρισε στον ΟΦΗ την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.