Ο ΟΦΗ δεν στέκεται σε εικονική στήριξη σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά έχει προχωρήσει σε δράσεις, ενημέρωση και προσφορά.

Το «άνοιγμα» του ΟΦΗ στην κοινωνία ευρύτερα και στο γυναικείο κοινό ειδικότερα δεν είναι κάτι που ξεκίνησε προχθές. Υπό τη νέα διοίκηση, ο σύλλογος του Ηρακλείου αποδεικνύει συνεχώς και από την πρώτη μέρα ότι αντιλαμβάνεται την κοινωνική ευθύνη ως ουσιαστική ευθύνη και όχι απλώς ως φράση που χρησιμοποιείται μια-δυο φορές τη σεζόν σε επίσημες εκδηλώσεις προς τέρψην της συνείδησης ότι «κάτι κάνουμε κι εμείς».

Απλώνοντας τα δίχτυα του μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες του, ο ΟΦΗ πραγματοποίησε σπουδαίο έργο την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο προσφοράς.

Ημερίδα από ειδικούς

Η εντός έδρας αναμέτρηση του ΟΦΗ κόντρα στη Λαμία (24/10), παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τέθηκε ως χρονικό επίκεντρο των δράσεων του συλλόγου. Η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (22/10), με μια ημερίδα που προβλήθηκε στα social media και στο κανάλι Youtube των Ηρακλειωτών και στην οποία το λόγο πήραν οι ειδικοί: η Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια μαστού, κα. Σταυριάνθη Βασιλάκη – Ασκοξυλάκη και ο Χειρουργός – Ογκολόγος, κ. Γιάννης Ασκοξυλάκης, ήταν εισηγητές, εξηγώντας τα βασικά ζητήματα γύρω από την πρόληψη, ενώ η παγκοσμίου φήμης συγγραφέας κα. Βικτόρια Χίσλοπ, η μαραθωνοδρόμος κα. Μαρία Πολύζου και η δημοσιογράφος κα. Μαριλού Ρεπαπή, μίλησαν με τη σειρά τους για την προσωπική τους εμπειρία και τη μάχη που έδωσαν με τον καρκίνο του μαστού.

«Γυναίκες, ελάτε στο γήπεδο για να δείτε την ομ… για να ενημερωθείτε»

Θέτοντας την τιμή του εισιτηρίου για τη Θύρα 1 στα 3€ αποκλειστικά για τις γυναίκες φιλάθλους, ο ΟΦΗ προσπάθησε να συγκεντρώσει όσες περισσότερες συμπολίτισσες μπορούσε στην εν λόγω θύρα για το παιχνίδι με τη Λαμία, εκεί όπου θα τις περίμεναν άνθρωποι από το διαγνωστικό κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ – ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ», το οποίο μάλιστα είναι και χορηγός του συλλόγου. Οι άνθρωποι του διαγνωστικού κέντρου προσέφεραν ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όποια γυναίκα πέρασε τα τουρνικέ, συνεισφέροντας στη διάδοση του σπουδαίας σημασίας μηνύματος.

15 τυχερές κέρδισαν δωρεάν μαστογραφία

Και μεταξύ όσων προσήλθων, 15 τυχερές – κατόπιν κλήρωσης – θα υποβληθούν δωρεάν σε μαστογραφία στο διαγνωστικό κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ – ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ», σε μια αφιλοκερδή προσφορά του ΟΦΗ προς το γυναικείο κοινό του, ευθέως και ουσιαστικά πλέον στον δρόμο της πρόληψης.

Έξι επιτυχημένες Κρητικές προειδοποιούν

Μπορεί το παιχνίδι με τη Λαμία να διεξήχθη μια μέρα νωρίτερα, αλλά ο ΟΦΗ τερμάτισε τις δράσεις του ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με ένα video που αναρτήθηκε στα social media του συλλόγου και στο οποίοι έξι επιτυχημένες στον τομέα του γυναίκες από την Κρήτη, προειδοποιούν για το σημαντικό μήνυμα τις συμπολίτισσες τους.

Με αναδρομή στο μακρινό αλλά και πρόσφατο παρελθόν, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε σύλλογο τόσο συνεπή στα ζητήματα κοινωνικής ευθύνης και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν το γυναικείο του κοινό.