Ο Κριστιάν Παβόν δεν σκοπεύει να ανανεώσει με την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ οι προτάσεις από Ολυμπιακό και Μαρσέιγ την αναγκάζουν να τον πουλήσει.

Υπό τις παρούσες συνθήκες οι υποθέσεις των εξτρέμ Ενκουντού και Ρόνι Λόπες (ο Γαλλοκαμερουνέζος της Μπεσίκτας και ο Πορτογαλοβραζιλιάνος της Σεβίλλης) δείχνουν κάπως πιο εύκολες για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Παβόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι μεσοεπιθετικοί με συμβόλαια σε ισχύ.

Η διαφορά όμως με Ζορζ Κεβίν Ενκουντού και Λόπες με τον Παβόν είναι πως οι συζητήσεις για τους δύο πρώτους έχουν να κάνουν με δανεισμό με οψιόν για τον Ολυμπιακό ενώ για τον Κριστιάν Παβόν η διαπραγμάτευση αφορά καθεστώς πώλησης.

Για τον 25χρονο Κριστιάν Παβόν (Αργεντίνος αλλά με ιταλικό διαβατήριο) η κατάσταση έχει… ζορίσει για τη Μπόκα. Η άρνηση του παίκτη να ανανεώσει και το πρέσινγκ από Ευρώπη και από ΗΠΑ οδηγούν σε δύσκολα μονοπάτια τη διοίκηση των Αργεντίνων υποχρεώνοντάς τους ουσιαστικά να πουλήσουν τον παίκτη και πιθανώς με πιο λίγα χρήματα από αυτά που θα ήθελαν. Αυτό μπορεί να δείχνει και κάτι για τις επόμενες εξελίξεις ενώ αναμφίβολα ο Ολυμπιακός συνεχίζει να θέλει τον παίκτη, εκτιμώντας την ποιότητά του και την ηλικία του. Από την Ευρώπη πάντως πλην Μαρσέιγ και Ολυμπιακού υπάρχει και φημολογία για κρούση της Γαλατά.

Ο Παβόν που κυρίως είναι δεξιός εξτρέμ αλλά παίζει και αριστερά ως ακραίος αλλά και φορ. Είναι διεθνής με την Αργεντινή και έχει και ιταλικό διαβατήριο. Πέρυσι είχε 9 αγώνες με 1 ασίστ ενώ έχει θητεία και στις ΗΠΑ πλην της Αργεντινής. Στη Μπόκα έχει συνολικά 127 αγώνες με 29 γκολ και 35 ασίστ ενώ στους Λος Άντζελες Γκάλαξι είχε 35 αγώνες με 14 γκολ και 9 ασίστ.