Παρά το… πρέσινγκ των Πορτογάλων ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει στάση σχετικά με την υπόθεση του Σεμέδο ενώ ο Μαρτίνς συνεχίζει να θέλει να χρησιμοποιήσει τον παίκτη.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο εξακολουθεί να γίνεται θέμα στην Πορτογαλία με αφορμή το ενδιαφέρον της Πόρτο μίλησε στην A Bola. «Φυσικά και θα ήθελα να παίξω στην Πόρτο. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως εκείνη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Στην Πόρτο θα μπορούσα να αρχίσω ξανά την καριέρα μου», σχολίασε ο έμπειρος μπακ.

Η ουσία όμως εδώ σχετικά με το story για τον Σεμέδο βρίσκεται σε δύο παραμέτρους. Η μία είναι το οικονομικό σκέλος. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να δεχθούν να δοθεί δανεικός ο Σεμέδο. Δεν θα θα δεχθούν να τον δώσουν δανεικό ακόμα και εάν μπει υποχρεωτική ρήτρα. Εάν θα έμπαιναν σε διαδικασία παραχώρησης θα ήταν για αγορά κα για ποσά που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

Η Πόρτο από τη μεριά της δεν προκύπτει πως θα έφτανε σε τέτοια οικονομικά επίπεδα και ότι στο τραπέζι θα έριχνε μόνο πρόταση δανεισμού.

Η 2η παραμέτρος έχει να κάνει με τον προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει να θέλει να χρησιμοποιήσει τον Σεμέδο στο προσεχές διάστημα. Δεν είναι δηλαδή μία περίπτωση όπως του Μάρκοβιτς, που θα μπορούσε να πάει δανεικός τον Γενάρη. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει τον Σεμέδο και βέβαια έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως λόγω Κόπα Άφρικα θα χάσει σίγουρα τον Παπέ Σισέ (και ίσως και τον Ουσεϊνού Μπα).