Ο νεαρός διεθνής αριστερός μπακ έχει κρούσεις και από αυστριακές ομάδες αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί λογικά μετά το Ολυμπιακός – Άρης.

Ο 20χρονος Ντορόν Λάιντνερ μπορεί να έγινε κάτοχος ρουμανικού / κοινοτικού διαβατηρίου αλλά επίσημο παιχνίδι με την α’ ομάδα του Ολυμπιακού δεν έκανε από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα. Είχε 4 συμμετοχές στον Ολυμπιακό Β’ και σε επίπεδο πρώτης ομάδας είχε μόνο τη συμμετοχή του στο φιλικό με τη Φόρεστ.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχείς διεργασίες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η πλευρά του παίκτη θα προτιμούσε να παίξει στην Ευρώπη και σε ένα Πρωτάθλημα όπου θα μπορούν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να τσεκάρουν πιο εύκολα ώστε να διεκδικήσει την επιστροφή του στην ομάδα. Και αυτό διότι το σκεπτικό είναι να πάει δανεικός σε ομάδα στην Ευρώπη.

Στα 20 του χρόνια ο Ντορόν Λάιντνερ είχε πιάσει Λιμάνι ως ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο ταλέντο. Ως ένα από τα πιο μεγάλα ταλέντα του Ισραήλ με τον Ολυμπιακό να προσφέρει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αυτής της μεταγραφής. Διεθνής και με την ανδρών του Ισραήλ ο Λάιντνερ είχε 57 ματς στη Χαποέλ Τελ Αβίβ με 1 γκολ και 5 ασίστ. Ο Ολυμπιακός είχε τσεκάρει τον συγκεκριμένο παίκτη από τότε που ήταν 18 ετών και είχε ψαχτεί ξανά για την περίπτωσή του. Τον είχε δηλαδή τσεκάρει σε αγώνες και είχε ασχοληθεί με τα χαρακτηριστικά του και την προοπτική του.

Τον παίκτη ήθελαν και ομάδες από την Αγγλία και την Ιταλία. Με βάση πηγές από το Ισραήλ τότε οι Μπολόνια, Τορίνο και Σασουόλο μίλησαν με τον σύλλογο του παίκτη, με τους Ισραηλινούς να αναφέρουν πως δεν προχώρησε το θέμα και για οικονομικούς λόγους. Παράλληλα, πρόταση για την απόκτηση του 20χρονου μπακ είχε κάνει και η Αούστρια Βιέννης, χωρίς όμως να γίνει δεκτή.

Σε αυτή τη φάση υπάρχει και έντονο αυστριακό ενδιαφέρον για τον διεθνή Ισραηλινό μπακ. Γενικότερα υπάρχουν κρούσεις για εκείνον (και από τη χώρα όπου όμως δεν θα ήθελε να επιστρέψει καθώς η στόχευσή του ήταν και παραμένει να παίξει στην Ευρώπη). Ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν έπειτα από σχετική συνάντηση που θα γίνει μετά το Ολυμπιακός – Άρης. Σε αυτή τη συζήτηση θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλες τις πλευρές.