Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε για το επερχόμενο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλύτερο «φεγγάρι» από τους αντιπάλους της.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

 

Για το ότι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών: «Όπως και το να κάνουμε ο κόσμος στα ντέρμπι δίνει μεγάλη δύναμη στη γηπεδούχο. Απλά σε ένα κρύο γήπεδο δεν ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι. Όπως σε εμάς δίνει δύναμη ο κόσμος στη Λεωφόρο έτσι θα έδινε και στον Ολυμπιακό. Σίγουρα πάντως θα είναι κακή εικόνα το άδειο γήπεδο σε ένα ντέρμπι αιωνίων. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να τιμωρούνται οι ομάδες».

Για το πως κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι αιωνίων: «Και όταν έπαιζα εγώ ήταν σε κακή κατάσταση ο Ολυμπιακός και έπαιρνε αποτελέσματα. Είναι δύο φανέλες που έχουν βάρος. Αν το δούμε και αλλιώς εμείς σε είμαστε σε καλύτερη περίοδο από τον Ολυμπιακό. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε αλλά ανεβαίνουμε, ο Ολυμπιακός έχει όμως ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θα παίξουν ρόλο οι άδειες εξέδρες. Στον πρώτο γύρο ήταν εντελώς διαφορετική η ομάδα, στο δικό μας γήπεδο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες για τις δύο ομάδες. Τελειώνει το πρωτάθλημα και εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει και αυτό που έγινε στην Τούμπα».

«Τα πλεονεκτήματα αυτή την στιγμή είναι δεδομένα. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Σαν ομάδα εμείς είμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ο αντίπαλος έχει κάποιες πολύ καλές μονάδες. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα γκρουπ που θα αντιμετωπίσει τις ατομικές ικανότητες των αντιπάλων και θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αντιπάλων. Σαν σύνολο είμαστε καλά εμείς. Παρουσιάζουμε μία καλή εικόνα και πρέπει να το κρατήσουμε».

Για την σύγκριση με το ματς του πρώτου γύρου: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, θα δοκιμάσω και σήμερα κάποια πράγματα και θα δούμε μέχρι την Κυριακή. Έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε».

Για την επιστροφή του Κουρμπέλη: «Δεν είναι απαραίτητο να παίξει κιόλας. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς με ποιότητα και εμπειρία αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει».

Για το θέμα του ύψους στην μεσαία γραμμή: «Δεν είναι το πρόβλημά μου η μεσαία γραμμή. Είναι οι στημένες φάσεις. Είναι δυνατός σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο αν είμαστε προσεκτικοί θα βοηθήσει πολύ».

Για το αν είναι παράσημο για μία νέα ομάδα η ενδεχόμενη νίκη: «Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Καταλαβαίνετε πως οποιαδήποτε ομάδα κερδίσει θα δώσει χαρά στον κόσμο της. Εμένα με νοιάζει να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο στο γήπεδο».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Από την στιγμή που έμειναν αυτά τα παιδιά ξέρω με ποιους έχω να δουλέψω. Στην αρχή είχα ένα πολύ καλό ρόστερ αλλά είχα μόνο τα κορμιά τους, όχι τα μυαλά τους. Τα παιδιά που έχω τώρα μπορεί να μην έχουν την ίδια ποιότητα αλλά ξέρω πως είναι εδώ. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με το σώμα, παίζεται με το μυαλό. Τώρα ξέρω τι έχω, ξέρω ότι τα παιδιά αυτά είναι εδώ οπότε είμαι πιο χαλαρός».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Έδειξε υπομονή και στα πολύ δύσκολα και ήρθε κοντά μας. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τον ευχαριστήσουμε στα υπόλοιπα ματς».

Για το αν εκείνος θα ανανεώσει: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για το αν θα ανανεώσω. Εγώ ξέρω ότι το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι και είναι λογικό η διοίκηση να κάνει ό,τι νομίζει και εγώ να δω επίσης τι θα κάνω».