Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του νομικού εκπροσώπου της, Αχιλλέα Μαυρομάτη, τόνισε πως η θέση της σχετικά με το ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ κόντρα στον Ολυμπιακό είναι να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ της ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης:

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να μη γίνει το παραμικρό. Για πρώτη φορά, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός. Η συμπεριφορά ήταν υποδειγματική. Υπάρχουν μόνο χαρτάκια και ρολά για λόγους δημιουργίας ατμόσφαιρας. Βγαίνουν οι δύο ομάδες και ξαφνικά, χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε, προκύπτει ο αναφερόμενος τραυματισμός του κ. Γκαρσία»

«Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι πρώτον, ο κ. Γκαρθία συμμετείχε αντικανονικά στον πάγκο της ομάδας του. Στα 75 λεπτά πριν τη σέντρα που απαιτούνται, δεν υπήρχε στη λίστα. Δε μας νοιάζει το γιατί έγινε, αλλά έγινε. Αν τραυματιστούν ποδοσφαιριστές, μπορούν να αντικατασταθούν, δεν υπάρχει όμως πρόβλεψη για τον προπονητή. Αν έχει κάτι, τον αντικαθιστά ο βοηθός του. Πρώτος λόγος ένστασης, είναι η αντικανονική συμμετοχή του κ. Γκαρθία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα. Ακόμα και τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα.

Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία. Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε μόνος του και ότι ο διαιτητής έκρινε πως ο προπονητής μπορεί να συνεχίσει το ματς.Δεν υπάρχει καν τραυματισμός. Ζητάμε να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι».