Ευγενικό «όχι» του Δημήτρη Κουρμπέλη στην πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση συμβολαίου με τις δύο πλευρές να οδηγούνται στο τέλος της συνεργασίας τους – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Μετά από 6,5 χρόνια, η συνεργασία του Δημήτρη Κουρμπέλη με τον Παναθηναϊκό φτάνει στο τέλος της. Η πρόταση ανανέωσης που είχε καταθέσει πριν μία εβδομάδα το Τριφύλλι, δεν έγινε τελικά αποδεκτή. Με τον ποδοσφαιριστή να αρνείται ευγενικά την προσφορά των Πράσινων. Γεγονός που oδήγησε στο «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Οι Πράσινοι κατέθεσαν μια πολύ καλή προσφορά στον Κουρμπέλη, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να επιλέγει τελικά τη συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό. Οι… σειρήνες από την Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ ηχούν εδώ και καιρό με μια πρόταση που φτάνει στο 1 εκ. ευρώ ετησίως και είναι πιθανό να συνεχίσει εκεί ο πρώην, πλέον, αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή, «θερμαίνει» για τα καλά τις μεταγραφικές μηχανές των Πράσινων αναφορικά με την απόκτηση αμυντικού μέσου. Παίκτη που θα αγωνίζεται στο 6-8 για την ακρίβεια, ο οποίος θα λογίζεται στο βασικό rotation, για να καλύψει το κενό του Κουρμπέλη και να αναβαθμίσει αν γίνεται, την ποιότητα του Τριφυλλιού στη συγκεκριμένη θέση.

Λίγη ώρα μετά τις τελευταίες πληροφορίες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αποχαιρετώντας ουσιαστικά τον Δημήτρη Κουρμπέλη:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της μετά από 6,5 χρόνια με τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Ο Δημήτρης αποκτήθηκε το Δεκέμβριο του 2016 από τον Αστέρα Τρίπολης και έγινε αμέσως βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού, όντας ένας από τους αρχηγούς του μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2020, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, που τον κράτησε εκτός δράσης για 14 μήνες. Επανήλθε τον Φεβρουάριο του 2022 και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και το τέλος της φετινής περιόδου.

Συνολικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έφτασε τις 174 συμμετοχές (οι 149 στο πρωτάθλημα), πέτυχε 8 γκολ, πανηγύρισε το Κύπελλο του 2022 και χρίστηκε διεθνής, έχοντας παίξει 30 φορές με την Εθνική ομάδα.

Τον ευχαριστούμε για την πολυετή προσφορά του και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».