Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο ως βασικός απέναντι στον Παναιτωλικό, λόγω και της απώλειας του Σαβιέρ.

Την πόρτα της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού χτυπάει με αξιώσεις ο Λούκας Βιγιαφάνιες ενόψει του ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει πλέον βελτιώσει αισθητά τη φυσική του κατάσταση, μετά το μεγάλο διάστημα της απουσίας του εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε από το τέλος του καλοκαιριού και η σταδιακή ενσωμάτωσή του στην ομάδα τείνει προς ολοκλήρωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βιγιαφάνιες μπήκε ως αλλαγή στο 88′ απέναντι στη Λαμία (αντί του Σαβιέρ), στο 77′ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (αντί του Σαβιέρ) στο 74′ με τον Ατρόμητο (αντί του Χατζηγιοβάνη) και στο 64′ (αντί του Χατζηγιοβάνη) αυξάνοντας σταδιακά και μελετημένα το χρόνο συμμετοχής του στα ματς της ομάδας.

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι σαφής ως προς την πάγια θέση του να χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα μόνο όσους είναι 100% έτοιμοι από πάσα άποψη και αυτός είναι ο λόγος που οι προερχόμενοι από τραυματισμούς κάνουν πρώτα ατομικό πρόγραμμα σε άλλη ώρα προπόνησης από την ομάδα και εν συνεχεία, όταν είναι απόλυτα fit, ενσωματώνονται σε αυτήν.

Ο Βιγιαφάνιες είναι έτοιμος να αγωνιστεί για περισσότερο από ένα ημίχρονο και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του προπονητή του εάν θα τον χρίσει βασικό την Κυριακή, γεγονός που έχει πάντως αυξημένες πιθανότητες, ένας λόγος παραπάνω από τη στιγμή που δεν είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού ο Σαβιέρ.