Η απόφαση του Παναθηναϊκού να “απαλύνει” τον πόνο του Λεάντρο Φρόκου και να σταθεί στο πλευρό του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο.

Αυτή τη φορά δεν γράφεται καθ’ υπερβολήΝ για να αναδειχθεί το μέγεθος της σοβαρότητας του θέματος. Το “αυτά δεν γίνονται” είναι κυριολεκτικό και τρομερά “πονεμένο” ως φράση, έπειτα απ’ τον τρίτο τραυματισμό ρήξεως πρόσθιου χιαστού σε παίκτη του Παναθηναϊκού μέσα σε μόλις 10 μέρες!

Μετά τον Αλεξί Τρουιγιέ και τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, το πιο… καταραμένο “κρακ” που μπορεί να ακούσει ένας αθλητής, “σημάδεψε” και το αριστερό γόνατο του Λεάντρο Φρόκου, σε μια παλιοφάση στο 69ο λεπτό του αγώνα της Τετάρτης (26/10) με την Τρέντσιν για τον 2ο γύρο του Youth League.

Η μαγνητική επιβεβαίωσε τη ζημιά στο πόδι του 19χρονου μέσου, ο οποίος βλέπει την εφετινή σεζόν -την πρώτη τόσο έντονη για τον ίδιο σε επαγγελματικό επίπεδο- να τελειώνει άδοξα και να ξεκινάει τον δικό του αγώνα για επιστροφή…

Όχι, αυτό όντως “δεν γίνεται”. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά, να χάνει μία ομάδα μέσα σε ένα δεκαήμερο τρεις ποδοσφαιριστές της με ρήξη χιαστού. Ακόμη και η ΑΕΚ, που ταλαιπωρήθηκε από συγκεκριμένους τραυματισμούς στην περίοδο 2017-2020, μέτρησε έξι αντίστοιχους τραυματισμούς παικτών της σε μία τριετία.

Σ’ ένα δεκαήμερο όμως, όχι, αυτό δεν έχει προηγούμενο…

Ο νέος τραυματισμός ενός πολύ ταλαντούχου παιδιού που είχε αρχίσει απ’ το ξεκίνημα της εφετινής σεζόν να μπαίνει με το σπαθί του στο rotation της ομάδας, ήταν (ακόμη) ένα “σοκ” για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Με τους παίκτες να μην μπορούν να πιστέψουν την γκίνια και το “μαύρο σύννεφο” που έχει αράξει και δεν λέει να φύγει πάνω απ’ το Κορωπί.

Είναι όμως δεδομένο πως σε τέτοιου είδους συνθήκες, οι ομάδες και τα αποδυτήριά τους “ατσαλώνονται” ακόμη περισσότερο. Και φάνηκε αυτό κι απ’ την αντίδραση της ομάδας τις τελευταίες ημέρες.

Απ’ την πλευρά της η διοίκηση του Παναθηναϊκού σκοπεύει να κάνει ακριβώς ότι θα κάνει και στην περίπτωση του Αϊτόρ. Μόλις ηρεμήσει λίγο ο Φρόκου με όσα θα ακολουθήσουν και την επέμβαση που θα πρέπει κάνει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο χιαστό του, θα τον καλέσει για να επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα δύο ή τρία χρόνια.

Όχι χατιρικά κι επειδή το τρέχων συμβόλαιο που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2021 λήγει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά διότι ο “μικρός” το είχε κερδίσει όλο αυτό αγωνιστεί, πριν τραυματιστεί. Αλλά κι επειδή οι “πράσινοι” θέλουν να δείξουν ως κλαμπ κι ως οργανισμός πως είναι δίπλα του σ’ αυτή την πολύ δύσκολη φάση της καριέρας του. Και θα τον περιμένουν να επιστρέψει δυνατός στο γήπεδο και να κυνηγήσει πάλι το όνειρό του…