Μπορεί στο προσκήνιο να βρίσκεται το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ωστόσο, παράλληλα «τρέχουν» και οι εξελίξεις που αφορούν το νέο γήπεδο της Τούμπας. Κατατέθηκε ο φάκελος στα γραφεία του τμήματος Μητροπολιτικού σχεδιασμού που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μέσα στον Ιανουάριο ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει την εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Τάκης Δούμας, είχε προαναγγείλει πως ήταν σχεδόν έτοιμοι για όλες τις μελέτες που έπρεπε να κατατεθούν ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση της χωροθέτησης.

Μελέτες που θα έπρεπε κατατεθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να βγουν στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση πριν τις τελικές εγκρίσεις για το Ειδικό Χωρικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο φάκελος που αφορά το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας έφτασε σήμερα στα γραφεία του τμήματος Μητροπολιτικού σχεδιασμού που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τα διαδικαστικά για την έναρξη του σημαντικού αυτού έργου προχωρούν με ρυθμούς, αν και οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος και όχι το τρέχον.

Όπως είχε σημειώσει ο κ.Δούμας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Υπάρχουν κάποια χρονικά όρια που δεν συμπιέζονται. Υπάρχει ένα δίμηνο υποχρεωτικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ας μην είμαστε παράλογοι, δεν μπορεί από την στιγμή που θα κατατεθούν οι μελέτες να ελεγχθούν την επόμενη μέρα. Μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε τελειώσει όλους τους ελέγχους και να οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση προεδρικού διατάγματος. Αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2020 θα έχουμε προεδρικό διάταγμα».