Ο Αλαν Πάρντιου αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφορά που είχε η ομάδα του στους αγώνες με Ολυμπιακό και Βόλο στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του για τον αγώνα (9/10, 21:15) με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports ο Βρετανός τεχνικός έκρινε ότι η ομάδα του έχασε τον προσανατολισμό της στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου στον Βόλο. «Εστιάσαμε στους λόγους της ήττας κι αν το γεγονός ότι δεν σκοράραμε στα πρώτα 20 λεπτά είχε τη σημασία του το δεύτερο ήταν ότι χάσαμε τον προσανατολισμό μας στη συνέχεια. Δεν ήμασταν ήρεμοι πνευματικά όπως για παράδειγμα ήμασταν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει αλλά θα έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Το γκολ μπορεί να μην έρθει, συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο αλλά προσωπικά με ανησύχησε το πώς στάθηκε η ομάδα σ’ αυτά τα 23 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου».

Ρωτήθηκε για τις εναλλαγές συναισθημάτων στις τάξεις των φιλάθλων τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε δικαιολογημένες γιατί μετά από νίκη επί του Ολυμπιακού… «ο κόσμος περιμένει να κάνεις το ίδιο και με τον Βόλο. Να ξέρουν όμως ότι τους χρειαζόμαστε στο γήπεδο απέναντι στην ΑΕΚ κι ελπίζω ότι θα είναι έντονη η προσέλευσή τους», είπε. Κι εκεί αναφέρθηκε στις απουσίες που υπάρχουν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνθέτουν δικαιολογίες ενώ απάντησε και για τη συμμετοχή του Πίτερ Ετέμπο. «Είναι νωρίς ακόμη για τον Ετέμπο για να ξεκινήσει παιχνίδι. Αν μας δοθεί η ευκαιρία ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι απουσίες που έχουμε είναι σημαντικές αλλά δεν είναι δικαιολογίες. Πρέπει να καλύψουμε τα κενά», είπε.

Ένα δεύτερο παράπονο του Πάρντιου από τον αγώνα του Βόλου είχε να κάνει με τη διαχείριση του παιχνιδιού από τον διαιτητή. «Τα πήγε καλά αλλά με πολλές καθυστερήσεις. Είδα το παιχνίδι και τις καθυστερήσεις σε κάθε διακοπή είτε σε εκτέλεση στατικής φάσης είτε τραυματισμού. Νομίζω ότι ο φίλαθλος θέλει να βλέπει περισσότερο παιχνίδι. Βλέποντας τα στατιστικά και των υπόλοιπων αγώνων, κυρίως στο δικό μας παιχνίδι από τα 98 λεπτά παιχνιδιού παίχθηκαν τα 55. Χάθηκε πολύς χρόνος. Είμαστε το 3ο χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη σε ότι αφορά τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού. Ας παίζουν με λιγότερα φάουλ γιατί ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο», είπε.