Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επιβεβαίωσε οτι ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά εκείνος άναψε κόκκινο.

Τον Ντιέγκο Μαραντόνα τον είδαμε στην Ελλάδα το 2005 και το 2006 με την φανέλα του Ολυμπιακού, ως προσκεκλημένος του Σωκράτη Κόκκαλη.

Η ιστορία όμως κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά για την ακρίβεια, καθώς ο Αργεντίνος βρέθηκε μία ανάσα από το να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, περίπου 10 χρόνια νωρίτερα.

Όχι απλά ως καλεσμένος των «πράσινων» σε κάποια εκδήλωση, αλλά κανονικά ως μεταγραφή για να παίξει.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε, έγινε το 1995 στην πρώτη θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όταν ήταν ακόμα… φρέσκο το σκάνδαλο ντόπινγκ του Μαραντόνα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ που είχε γίνει το καλοκαίρι του 1994.

«Εγώ προσπάθησα να προστατεύσω τον Παναθηναϊκό. Βέβαια τώρα θα λέγαμε οτι είχε παίξει στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχα την δυνατότητα να τον κουμαντάρω», τόνισε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την απόφασή του να πει όχι στην απόκτησή του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε τον είχαν γνωρίσει πολλά χρόνια νωρίτερα (στα μέσα της δεκαετίας του ’80), τυχαία στο Παρίσι, είχαν μιλήσει, είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα και του έκανε εντύπωση που γνώριζε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό.