Στο pregame show των καναλιών NOVA φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σχολιάζοντας τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι, τις διαφορές του σημερινού από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα στην Τούμπα (19:30) και στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στην εκπομπή της NOVA για το μεγάλο παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ ανέφερε…

Για τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι όπως το αποψινό:

«Αυτό στο οποίο διαφέρει από τα άλλα παιχνίδια ένα ντέρμπι, είναι η ανυπομονησία που επικρατεί μέσα στον αθλητή, η προσμονή του να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Και φυσικά η βαθμολογική του σημασία.

Οι παίκτες βλέπουν αυτά τα ματς με το ίδιο μάτι. Ένας παίκτης με φιλοδοξίες, που δεν παίζει τυχαία σε αυτό το επίπεδο, ξέρει ότι πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια αυτά, γιατί στη συνέχεια ξέρει ότι μπορεί να αποβούν σημαντικά. Εν προκειμένω, η νίκη στο σημερινό παιχνίδι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει λίγο στη βαθμολογία, αλλά θα του δώσει και ψυχολογική ανάταση. Η ψυχολογία είναι υπέρ του Ολυμπιακού τώρα, αλλά και ο ΠΑΟΚ θα το κυνηγήσει. Γιατί αλλιώς θα μείνει πολύ πίσω».

Για τη διαφορά του σημερινού ΠΑΟΚ με την ομάδα που πέτυχε το νταμπλ:

«Σίγουρα το αμυντικό κομμάτι της σημερινής ομάδας διαφέρει με την πολύ καλή άμυνα της ομάδας που κέρδισε το νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά κενά διαστήματα σήμερα σε σχέση με τότε. Αλλά είναι αναμενόμενο γιατί ο ΠΑΟΚ τότε έπαιζε το απόλυτο ποδόσφαιρο, έμπαινε κυρίαρχος και ήξερες ότι αργά ή γρήγορα θα σκοράρει. Σήμερα είναι πιο δύσκολο αυτό, αλλά αν κάνει το ριστάρτ από το αποψινό παιχνίδι θα είναι το ιδανικό».

Για την πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ:

«Ήταν αυτό που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ. Αλλά όσο δεν έρχονται αποτελέσματα, έρχεται πίεση στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον προπονητή και μπορεί να κάνει λάθη. Όταν κερδίζεις, είσαι ήρεμος, μπορείς να σκεφτείς και να δουλέψεις ήρεμα. Εύχομαι να πηγαίνει καλά η ομάδα, να μειώσει τη διαφορά για να έχει και ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, γενικότερα προς όφελος του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Δεν έχει νόημα αν ξεφύγει μια ομάδα τόσο πολύ».