Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στη “Sun” για το φιλικό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά και την Άρσεναλ και τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

«Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είναι ο μόνος που έφυγε με αυτόν τον τρόπο από την Άρσεναλ, έφυγαν και άλλοι παίκτες έτσι συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Αυτή ήταν η επιλογή της ομάδας, κάθε ποδοσφαιριστής δουλεύει για την ομάδα και πρέπει να σεβαστεί αυτήν την επιλογή. Δεν ξέρω και προσωπικά δεν νομίζω ότι ήταν η σωστή επιλογή, το θέμα θα μπορούσε να είχε λυθεί διαφορετικά.

Γνωρίζω τον Ομπαμεγιάνγκ πολλά χρόνια, ξέρω τι μπορεί να κάνει ως ποδοσφαιριστής. Είμαι σίγουρος για το τι θα κάνει στη Μπαρτσελόνα. Του εύχομαι καλή τύχη και ό,τι καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για την Άρσεναλ παρά τον τρόπο που έφυγα κι εγώ. Τους εύχομαι να είναι καλά. Ο τρόπος που έφυγα δεν ήταν ο καλύτερος, έμεινα εκτός ομάδας. Αλλά είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχω μιλήσει ακόμα, σεβάστηκα την επιλογή του προπονητή. Είχα μιλήσει μαζί του. Είμαι επαγγελματίας, δούλεψα για τον σύλλογο και αγαπώ τον σύλλογο. Σίγουρα θα συνεχίσω να είμαι φίλος και οπαδός όπως είμαι για όλους τους άλλους συλλόγους στους οποίους έπαιξα, όπως η Ντόρτμουντ και η Μίλαν», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για το μήνυμα που έστειλαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Σαχτάρ για τον πόλεμο.

«Στείλαμε ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα αισθανόμαστε υπέροχα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στέλνουμε ένα τόσο σημαντικό μήνυμα ακόμα κι αν είναι μόνο για δύο ή τρεις ώρες. Ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός και γενικά το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, μοιράζεται ένα σημαντικό μήνυμα. Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να μοιραστούμε ένα μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα ενότητας. Και ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Όταν συμβαίνει ένα ιστορικό γεγονός, τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Είμαστε εδώ για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, να μοιραστούμε ένα μήνυμα ειρήνης και να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε ο πόλεμος να τελειώσει και να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο», ανέφερε.