Στη 13:00 αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που θα αλλάξει την ποινή για τις ομάδες που εμπίπτουν στην παράβαση της πολυϊδιοκτησίας και εν προκειμένω για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Στη Βουλή χτυπάει η… καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στη 13:00, καθώς για εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία της ποινής για τις ομάδες που έχουν παραβιάσει τον κανονισμό περί πολυϊδιοκτησίας και εν προκειμένω για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Όλα άρχισαν τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΕΑ οι δύο ομάδες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς, με την Επιτροπή να εισηγείται τον υποβιβασμό τους.

Αυτή η απόφαση έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να αντιτίθεται στη βαριά τιμωρία της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ και την κυβέρνηση σε λιγότερο από 24 ώρες να αποφασίζει την αλλαγή των ποινών, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος υποβιβασμού για τις δύο ΠΑΕ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από το πόστο του και προανήγγειλε την προσφυγή του στα διοικητικά δικαστήρια περί παράνομης σύνθεσης της ΕΕΑ, ενώ ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η κυβέρνηση ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τροπολογία της κυβέρνησης, η ποινή του υποβιβασμού θα μετατραπεί σε αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμούς.

Νέο επεισόδιο στη 13:00 και στη Βουλή των Ελλήνων…