Ο Σβαμπ μίλησε στην Αυστρία για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως θα «παλέψει» για να κερδίσει ξανά τη θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Για την απόφασή του να μείνει στον ΠΑΟΚ και να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα μίλησε ο Σβαμπ στο « Sky Austria», όπου παράλληλα ο Αυστριακός χαφ τόνισε πως θα «παλέψει» για να ανακτήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

«Κοιτώντας πίσω, ήταν η σωστή απόφαση. Εχω περάσει δύο υπέροχα χρόνια και έχω πραγματοποιήσει δύο καλές σεζόν. Η ζωή στην Ελλάδα είναι εκπληκτική», σχολίασε αρχικά. Και συνέχισε. «Το ποδόσφαιρο είναι πιο θερμόαιμο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο. Αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όλα είναι όμορφα, αν όμως δεν πάνε καλά, τότε δεν πρέπει να εμφανίζεσαι πολύ – κάτι βέβαια που ξέρω και από την Ραπίντ. Δηλαδή αυτό είναι σύνηθες και ο ΠΑΟΚ είναι καλό club».

Για τον αποκλεισμό στο Conference League είπε ότι «είναι το καλύτερο δυνατό για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει στην Ευρώπη. Δεν ξεχνάς αυτά τα παιχνίδια και αυτό είναι που πονάει. Να έχεις αποκλειστεί τόσο νωρίς μετά από χρονιά που έπαιξες προημιτελικά είναι κάπως… τραγικό».

Κλείνοντας υπογράμμισε πως είναι κάπως δύσκολα τώρα. Δύο πολύ καλά χρόνια μέχρι τώρα με έκαναν να διαπραγματευτώ και τελικά να επεκτείνω το συμβόλαιο μου για άλλα δύο έτη. Ο προπονητής για την ώρα βλέπει δυο-τρεις παίκτες πάνω από εμένα, αλλά είμαστε ακόμα νωρίς στην σεζόν και δεν σκοπεύω να πετάξω λευκή πετσέτα. Τώρα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το χειμώνα. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου, να μην τα παρατάς και τότε θα ανταμειφθείς. Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι υπομονετικός, αλλά πρέπει να στραφείς μέσα σου και να περιμένεις για την ευκαιρία. Και όταν έρθει, πρέπει να την αρπάξεις».