Η Επιτροπή Δεοντολογίας απάλλαξε Ολυμπιακό και Ατρόμητο για την υπόθεση των στημένων αγώνων και δημοσίευσε το 30σέλιδο σκεπτικό.

Ειδικότερα στις σελίδες 12, 13 και 14 αναπτύσσεται ενδελεχώς το σκεπτικό. Αρχικά γίνεται λόγος στα καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και τα προβλήματα τραυματισμών του Ατρόμητου. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε με τον βαθμό απόδειξης που απαιτείται στην παρούσα διαδικασία, ήτοι αυτόν της ικανού βαθμού πιθανολόγησης ότι η εν λόγω απόφαση για την όποια ανωτέρω χρησιμοποίηση των ανωτέρω 4 παικτών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό υπήρξε αποτέλεσμα σκόπιμης συμφωνίας μεταξύ των παραγόντων των 2 ομάδων, ήτοι του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε πράξεις χειραγώγησης αποτελέσματος αγώνα αλλά και προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα και διοργανώσης για στοιχηματικούς λόγους. Οι σχετικές περί τούτου καταθέσεις του μάρτυρα Παναγιώτη Φύσσα δεν κρίνονται πειστικές, καθόσον, πέραν της αοριστίας τους, στηρίζονται αποκλειστικά σε μία και μόνη τηλεφωνική επικοινωνία του εν λόγω μάρτυρα με τον προπονητή της ομάδας, Ρικάνρο Μανουέλ Ντα Σίλβα Σα Πίντο».

Στη συνέχεια τονίζεται πως όσα κατέθεσε ο Φύσσας δεν επιβεβαιώθηκαν και από άλλα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας. Επιπλέον πως οι καταθέσεις του ενέχουν αντιφάσεις μεταξύ τους. Δείτε εδώ όλο το σκεπτικό και στη Gallery φωτό από τα επίμαχα σημεία.