Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης του Βόλου με τον Άρη κάνει λόγο για γρονθοκόπημα αντιπάλων από τους Μπερτόγλιο, Μπαριέντος και Γκρίλο.

Στο παιχνίδι του Βόλου με τον Άρη υπήρξαν σκηνές… φαρ ουέστ, τόσο εντός, όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, ο διαιτητής Καραντώνης απέβαλε τρεις ποδοσφαιριστές, τους Μπαριέντος, Γκρίλο από πλευράς γηπεδούχων και τον Μπερτόγλιο από τους Θεσσαλονικείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φύλλο αγώνα έχει γίνει αναφορά για γρονθοκόπημα αντιπάλων ποδοσφαιριστών για τους Μπερτόγλιο και Μπαριέντος που αντάλλαξαν γροθιές, ενώ για τον Γκρίλο σημειώνεται ότι γρονθοκόπησε αντίπαλο αξιωματούχο ομάδας.

Περαιτέρω χαρακτηρισμός της ενέργειάς τους δεν αναφέρεται, καθώς δεν προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα. Το να γίνει αναφορά δηλαδή τύπου “βίαιου” ή βάναυσου” χτυπήματος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο 10 6α του ΠΚ: «Ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος ανήκει αποκλειστικά στο όργανο που είναι αρμόδιο για την επιβολή της ποινής, ενώ ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα στο Φ.Α. πλην των περιπτώσεων των παραβάσεων ποδοσφαιριστών οι οποίες επισύρουν ποινή παρατήρησης του ποδοσφαιριστή (κίτρινη κάρτα)».

Η… μετάφραση της ενέργειάς τους δηλαδή, θα γίνει από τον αθλητικό δικαστή της λίγκας. Οι εν λόγω ενέργειες προφανώς εμπίπτουν στο άρθρο 10, 1γ περί ποινής αποκλεισμού τριών αγωνιστικών «αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω κι αν βρισκόταν σε άμυνα».

Γιατί δεν κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή ο Μπερτόγλιο

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι. Υπάρχει τις τελευταίες ώρες μία εσφαλμένη εντύπωση ότι ο Φακούντο Μπερτόγλιο κινδυνεύει με ποινή μεγαλύτερη των τριών αγωνιστικών, επειδή στο “Πανθεσσαλικό” ήταν αρχηγός του Άρη.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός όμως έχει πάψει να ισχύει εδώ και μία τετραετία. Ο κανονισμός μάλιστα ήταν πιο ελαστικός σε σχέση με παλαιότερα, έκανε λόγο για συν μία αγωνιστική τιμωρίας, πλέον όμως ούτε αυτός υφίσταται. Ως εκ τούτου ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται να απουσιάσει μόνο από τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.