Ο Ζιλ Ντίας έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για τον ίδιο σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι ήταν αποτυχημένη η σεζόν για τους “ερυθρόλευκους”, ενώ τα άφησε όλα ανοικτά για το μέλλον του.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «rematedigital» κι αναφέρθηκε στην φετινή παρουσία του τόσο στη Φόρεστ, όσο και στον Ολυμπιακό. Επισήμανε ότι η χρονιά για τους Πειραιώτες ήταν κακή από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να πάρουν τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ενώ παραδέχτηκε ότι θα εξετάσει την προοπτική παραμονής του στο μεγάλο Λιμάνι, αλλά πρώτα θα συζητήσει με τη Μονακό, όπου κι ανήκει.  

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων του Ζιλ Ντίας:

«Στη Νότιγχαμ τα πράγματα άρχισαν πολύ καλά, προσωπικά και συλλογικά, αλλά στη συνέχεια υπήρξε μία συνολική πτώση που επηρέασε κι εμένα. Τον Γενάρη μετακόμισα στον Ολυμπιακό, ο οποίος διεκδικούσε τον τίτλο στην Ελλάδα και βρισκόταν στο Europa League. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να αλλάξω παραστάσεις και να κάνω ένα νέο καλό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Ντιναμό στο Europa που με έκανε να χάσω ένα μήνα. Και πάλι όμως κατάφερα να επιστρέψω και να τελειώσω τη σεζόν σε ένα καλό επίπεδο. Συνολικά ήταν μία κακή χρονιά για τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε τίτλο κι ένας σύλλογος όπως αυτός, δεν μπορεί να είναι για δύο σερί χρονιές χωρίς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα». 

Σε ερώτηση για το πώς υποδέχτηκε ο σύλλογος και ο κόσμος του την απώλεια του τίτλου για δεύτερη σερί χρονιά, απάντησε ότι: 
«Ήταν μεγάλη η απογοήτευση όπως είπα και προηγουμένως. Ένας τέτοιος σύλλογος θα πρέπει να κερδίζει συχνά». 

Ενώ για τους στόχους του την επόμενη σεζόν κι αν θα μείνει στον Ολυμπιακό: 
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να περιμένω την απόφαση της Μονακό που είναι η ομάδα με την οποία δεσμεύομαι και μόνο τότε θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Όσο για τον Ολυμπιακό, πραγματικά μου άρεσε η εμπειρία και είναι πιθανό να εξετάσω την προοπτική με αγάπη».