Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και θα παίξει στα προκριματικά του νέου Champions League από την επόμενη σεζόν. Η 2η ΑΕΚ επίσης ξεκινάει το ταξίδι της στα προκριματικά του νέου Conference League. Δείτε τι ισχύει.

Ο ΠΑΟΚ θα εκκινήσει το ταξίδι του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Path της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες του δεύτερο προκριματικού γύρου είναι 23/24 Ιουλίου για τα πρώτα ματς και 30/31 Ιουλίου για τις ρεβάνς. Ακολούθως ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 6/7 και 13 Αυγούστου και τα playoffs στις 20/21 και 27/28 Αυγούστου.

Ως γνωστόν, οι ομάδες που θα πάρουν “εισιτήριο” για την τελική φάση θα αυξηθούν από 32, όπως ισχύει εδώ και χρόνια, σε 36. Οι ομάδες αυτές δεν θα χωριστούν σε ομίλους, αλλά θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο, με μία, κοινή βαθμολογία (League Stage). Ωστόσο, δεν θα αγωνιστούν όλοι με όλους.

Κάθε ομάδα θα δώσει οκτώ αγώνες (από δέκα που είχε συμφωνηθεί το 2021), εκ των οποίων οι τέσσερις εντός έδρας και οι τέσσερις εκτός έδρας, με τους αντιπάλους να επιλέγονται και από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις της βαθμολογίας των 36 θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16 του τουρνουά. Οι 16 ομάδες που θα έπονται στο βαθμολογικό πίνακα, θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους για μία θέση στα νοκ άουτ.

Η ΑΕΚ θα εκκινήσει το ταξίδι της από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Path της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες του δεύτερο προκριματικού γύρου είναι 25 Ιουλίου για τα πρώτα ματς και 1η Αυγούστου για τις ρεβάνς. Ακολούθως ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 8 και 15 Αυγούστου και τα playoffs στις 22 και 29 Αυγούστου.

Tο νέο Europa Conference League θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο 36 ομάδων (League Stage), αλλά σε αντίθεση με τις άλλες δύο διοργανώσεις, ο αριθμός των αγώνων θα παραμείνει ίδιος.

Κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες, τρεις εντός έδρας και τρεις εκτός, παρότι στις άλλες δύο διοργανώσεις ο αριθμός αυξήθηκε σε οκτώ.

Οι πρώτοι οκτώ θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16. Οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλά νοκ-άουτ playoffs, με τις νικήτριες να προχωρούν επίσης στους 16.