Σίγουρος πως η «έκρηξη» των τεράστιων επενδύσεων και των αγορών παικτών «πρώτης γραμμής» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ύψους εκατομμυρίων ευρώ απ’ τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, θα έχει ημερομηνία… λήξης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σε ένα ξεχωριστό κομμάτι της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε στη σλοβενική ιστοσελίδα «N1», ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας τόνισε όλο αυτό θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο «άνοιγμα» που είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια από την Κίνα, αλλά δεν κράτησε περισσότερο από μία διετία.

«Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία της Σαουδικής Αραβίας θα έχει σύντομη ζωή. Έχω πει ήδη αρκετές φορές ότι κατά τη γνώμη μου πως αυτή είναι λανθασμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Βάζοντας στο πρωτάθλημα παίκτες που έχουν πρακτικά τελειώσει την καριέρα τους στην Ευρώπη, δεν εξελίσσει το ποδόσφαιρο.

Η Κίνα έκανε το ίδιο πριν από μερικά χρόνια, όμως η εθνική ομάδα της χώρας της δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA και πρόσθεσε:

«Σε αντίθεση το κινέζικο εγχείρημα, στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο επίπεδο, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων.

Δεν πρόκειται όμως για ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο σε επίπεδο χρημάτων. Ο Κάρλος Τέβες, που ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, εκείνη την εποχή είχε συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων στην Κίνα.