Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Foot 11» παραχώρησε ο Ματιέ Βαλμπουενά, μιλώντας για την καριέρα του και όχι μόνο.
Με τον Γάλλο άσο του Απόλλωνα Λεμεσού, πλέον, να αναφέρεται και στην πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ κάνοντας λόγο για υποτίμηση του «τριφυλλιού» από τους Φωκαείς.

«Αν εξεπλάγην από τον αποκλεισμό της Μαρσέιγ από τον Παναθηναϊκό; Κατά το ήμισυ. Στη Γαλλία τείνουμε να υποτιμούμε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά βάσει των αγώνων, πίστευα ότι η Μαρσέιγ παρά τις συνθήκες, θα μπορούσε να προκριθεί. Μετά, θεωρώ ότι το επίπεδο της Super League έχει εξελιχθεί. Μπορεί να μην είναι το πιο αναγνωρισμένο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ομάδες», ανέφερε ο Βαλμπουενά.
Παράλληλα, ο έμπειρος άσος θυμήθηκε και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ για το Champions League, σημειώνοντας: «Αν δούμε τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, ο Ολυμπιακός πάντα έπαιζε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νικήσαμε της Μαρσέιγ στην έδρα μας στο Champions League. Νομίζω ότι οι γαλλικές ομάδες υποτιμούν τέτοιες ομάδες, αλλά όταν παίζουν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, συχνά πέφτουν θύματα εκπλήξεων. Η θερμή υποστήριξη των οπαδών είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη».