Οι δύο εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας πυγμαχίας, οι αδελφοί Βιτάλι και Βλαντιμίρι Κλίτσκο, δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Με τον πόλεμο να μαίνεται οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών, ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν.
Με τους απλούς πολίτες θα προσπαθούν να σωθούν, εγκαταλείποντας μαζικά τη χώρα από τα δυτικά, οι αδελφοί Κλίτσκο δηλώνουν έτοιμοι να μείνουν.
Ο Βιτάλι διατηρεί το αξίωμα του Δημάρχου στην πρωτεύουσας της Ουκρανίας, το Κίεβο, από το 2014.
Ο Βλαντιμίρ από την πλευρά του έχει ήδη καταταγεί στις δυνάμεις της ουκρανικής εθνοφυλακής, ένα παρακλάδι του ουκρανικού στρατού.

«Εάν οι επιτιθέμενοι έρθουν στην χώρα μας δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε την πόλη μας, την χώρα μας το μέλλον μας, ως μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ.

Ο 50χρονος Βιτάλι δήλωσε στο ITV:«Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να το κάνω αυτό. Θα πολεμήσω… πιστεύω στην Ουκρανία, πιστεύω στη χώρα μου και πιστεύω στους ανθρώπους μας».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να προστατεύσουμε κρίσιμες υποδομές και ότι ακόμα και απλοί πολίτες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το Κίεβο: «Οι Ουκρανοί είναι σκληροί και θα παραμείνουν αληθινοί απέναντι στους εαυτούς τους μπροστά σε αυτό το τρομερό μαρτύριο. Ένας λαός που επιθυμεί να διατηρήσει την εθνική του κυριαρχία και την ειρήνη. Ένας λαός που θεωρεί το ρωσικό λαό αδελφό του».

Χθες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζεν Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη παρατάξει 30.000 ετοιμοπόλεμα στρατεύματα στη Λευκορωσία, τα σύνορα της οποίας είναι μόλις 100 χλμ. από το Κίεβο.

Η εθνοφρουρά της Ουκρανίας οργανώθηκε το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.

Ο Βιτάλι από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του ότι η ρωσική εισβολή είναι μία προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Σοβιετική Ένωση: «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην Σοβιετική Ένωση, βλέπουμε το μέλλον μας ως μία μοντέρνα Ευρωπαϊκή Δημοκρατική χώρα».

Σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στο Κίεβο με τον πρόεδρο της χώρας να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο μεταξύ εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται από κεντρικά σημεία της πόλης.