Για την πολύ σημαντική ανατροπή-νίκη μίλησε στη συνέντευξη τύπου, ο Ματίας Αλμέιδα, κάνοντας λόγο και για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν χαρούμενος για τη νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στη Νίκαια και τον τρόπο που αυτή ήρθε, καθώς θεωρεί ότι με τέτοια ανατροπή δείχνει χαρακτήρα.

Παράλληλα μίλησε με πολύ καλά λόγια και για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που επέστρεψε στη δράση. Ο Αργεντινός τεχνικός θεωρεί ότι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έδειξε ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, αλλά και επαγγελματίας.

Αναλυρικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για το ματς και την ανατροπή: “Εγώ θεωρώ ότι τον χαρακτήρα πρέπει να τον έχουμε πάντα. Στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος είχε ένα πλεονέκτημα, μπόρεσε και προηγήθηκε και εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι έτσι όπως έπρεπε να μπούμε.

Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο για εμάς και καταφέραμε να μπούμε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε υπομονή γιατί τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή πήγανε καλά και καταφέραμε να διασπάσουμε τις γραμμές του αντιπάλου, που στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε καλά σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό που τα καταφέραμε και όντως αυτή η ανατροπή δείχνει χαρακτήρα”.

Για την αλλαγή του Φαν Βέερτ ενώ η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ: “Πολλές φορές όταν κάνεις κάποιες αλλαγές, είτε βγαίνουν καλά είτε δεν βγαίνουν. Κατάλαβα ότι σε έναν μικρό αγωνιστικό χώρο με πολλούς αντιπάλους στο κέντρο, δε μας χρειαζόταν τόσο ένας σέντερ φορ αλλά παίκτες από τις πίσω γραμμές.

Όλα τα παιδιά που ήταν στον αγωνιστικό χώρο, είτε ο Γκατσίνοβιτς, είτε ο Φερνάντες, είτε ο Τσούμπερ είτε ο Πέτρος, βοήθησαν σε αυτό. Αν παίζαμε με σέντερ φορ ενδεχομένως να πηγαίναμε σε σέντρες και ο αντίπαλος είχε ύψος στην άμυνά του. Επαναλαμβάνω όμως ότι άλλες φορές οι αλλαγές βγαίνουν και άλλες όχι”.

Για τον Γκατσίνοβιτς: “Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γκατσίνοβιτς πρώτα γιατί είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και εξαιρετικός επαγγελματίας. Τον βλέπαμε εδώ και μέρες ότι είναι σε καλή κατάσταση. Πραγματικά μπήκε πολύ καλά, με ένταση, γρήγορος και αποφασιστικός. Ίσως σε κάποιες φάσεις να ήταν λίγο ανακριβής όμως αυτό είναι φυσιολογικό. Χαίρομαι πολύ για αυτόν”.