Η Εθνική Ελλάδος, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κώστα Σλούκα και Γιώργου Παπαγιάννη, για το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία. Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε γνωστά τα πρώτα “κοψίματα” παιχτών ενόψει Eurobasket.

Χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη θα παραταχθεί η Εθνική Ανδρών στο αυριανό (9/8) φιλικό παιχνίδι με την Ισπανια (19:00, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24), αλλά και σε αυτό στην Ισπανία (11/8) όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης παραμένει εκτός προπονήσεων από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ενώ ο Κώστας Σλούκας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και τα πρώτα 5 κοψίματα του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Αλεξ Αντετοκούνμπο, Γιώργο Τανούλη, Ομηρο Νετζήπογλου, Λευτέρη Μαντζούκα και Γιώργο Τσαλμπούρη να ενημερώνοντας ότι δεν θα συνεχίσουν στην προετοιμασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Ο Κώστας Σλούκας και ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν θα συμμετάσχουν στα δύο πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία, αύριο (9/8, 19.00) στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη (11/8, 20.30) στη Μαδρίτη.

Για τον Σλούκα αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει την ομάδα στο ταξίδι για να κάνει ατομικό πρόγραμμα στην Αθήνα και να ενσωματωθεί στο ομαδικό με την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία.

Οσο για τον Παπαγιάννη συνεχίζει καθημερινά το πρόγραμμα που ακολουθεί από την έναρξη της προετοιμασίας και παρακλουθείται διαρκώς από το ιατρικό επιτελείο.

Μετά το τέλος της σημερινής (8/8) προπόνησης, ο Δημήτρης Ιτούδης ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους και τη συμβολή τους τους πρώτους παίκτες που αποχωρούν από την προετοιμασία. Πρόκειται για τους τέσσερις «πρωτάρηδες», Αλεξ Αντετοκούνμπο, Γιώργο Τανούλη, Ομηρο Νετζήπογλου, Λευτέρη Μαντζούκα ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας και για τον Γιώργο Τσαλμπούρη.”