Το πανό που κρέμασαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Θύρα 13, στο πλαίσιο του αγώνα με την Λαμία για τα playoffs της Stoiximan Super League, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία από την ΔΕΑΒ η διοίκηση των πρασίνων.

Στο ματς κόντρα στην Λαμία για την 5η αγωνιστική των playoffs ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, με την Θύρα 13 να μένει κλειστή έπειτα από απόφαση της ΔΕΑΒ, για τη συμπεριφορά των οπαδών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, ένα πανό που κρεμάστηκε στη θύρα των οργανωμένων, στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τους Φθιώτες, είχε ως αποτέλεσμα να επιληφθεί εκ νέου η ΔΕΑΒ και να καλέσει τους πράσινους σε απολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.

Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024.”