Το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν φημίζεται για την ευγλωττία στις συνεντεύξεις που καλείται να δώσει, με τον Νορβηγό άσο να εξηγεί το γιατί οι απαντήσεις του είναι κυρίως μονολεκτικές, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς, ποιοτικότερες ερωτήσεις.

Ο 20χρονος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους φορ στον κόσμο μήνες μετά την εμφάνισή του στο top-level με την Ζάλτσμπουργκ. Ομως οι απαντήσεις που έδινε στους δημοσιογράφους στις συνεντεύξεις μετά τους αγώνες ήταν κάτι που έκανε τους εκπροσώπους του Τύπου να μην… τρελαίνονται να τον ψάξουν. Ο ίδιος μιλώντας σε Μέσο του Ντόρτμουντ, σχολίασε. «Αν με ρωτήσεις τι καιρό κάνει, θα απαντήσω ‘καλό’. Είναι τόσο απλό. Εξαρτάται από τις ερωτήσεις, είναι άσχετο με τη γλώσσα».

Ο Νορβηγός της Μπορούσια ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τα φώτα που είναι πάνω του. «Από τότε που ήμουν παιδί, ήθελα να γίνω διάσημος. Απολαμβάνω τη δημοσιότητα. Η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ, όμως δεν παραπονιέμαι, είναι αυτό που ήθελα. Μου αρέσει πολύ η πίεση, το απολαμβάνω σε κάθε ματς, σε κάθε λεπτό. Ο κόσμος που με ξέρει, γνωρίζει ότι είμαι ένας πολύ εύκολος άνθρωπος» συμπλήρωσε ο αριστεροπόδαρος επιθετικός.