Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στην τραγωδία που βιώνουν η Τουρκία και η Συρία, ενώ αφιέρωσε τη νίκη του Ολυμπιακού στα θύματα της θύρας 7, που ήταν σαν σήμερα 8/21981).

Είπε αρχικά: «Είναι μια μέρα μνήμης για τον σύλλογοκαι από εκεί ξεκινούν όλα. Η νίκη είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Θύρας 7, η σκέψη μας είναι και στην Τουρκία και Συρία με τους σεισμούς και όσα έγιναν εκεί. Αυτά είναι τα σημαντικά και όχι τα παιχνίδια».

Για τον αγώνα: «Η συγκέντρωση ήταν το κλειδί. Η Άλμπα μπορεί να είναι τελευταία, αλλά είναι καλή ομάδα με υψηλό τέμπο. Στο 2ο δεκάλεπτο μας μείωσαν όταν χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και έπρεπε να προσέξουμε».

Για τις απουσίες των Σλούκα και Πίτερς: «Αναποδιές συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Και οι δύο είναι πολύ βασικοί παίκτες. Όταν λείπουν χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια και θέληση από όλους για να πάρει τις νίκες η ομάδα.

Πρέπει να κρατάμε σαν παίκτες υψηλά στάνταρ γιατί στο τέλος κρίνεται η χρονιά. Αν πιστέψουμε ότι έχουμε κερδίσει κάτι τότε μπορεί να καταστραφεί η χρονιά».