Τον δικό του απολογισμό έκανε ο Τσάβι Πασκουάλ για τα δύο χρόνια παρουσίας του στον πάγκο του Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.  

Ο προπονητής των “πρασίνων” μίλησε μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου της παρουσίασης της συνεργασίας της LG με τους πρωταθλητές Ελλάδος και ανέφερε:

«Η πρώτη μου σκέψη αυτή τη μέρα είναι όταν πήρα την πτήση από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα. Δεν ήταν εύκολο να φύγω από τη χώρα μου για πρώτη φορά και να αρχίσω μια νέα ζωή. Αν πρέπει να πω κάτι είναι πως το απόλαυσα από την πρώτη στιγμή και δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έχουν συμβεί αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να έχω πολλές επετείους σαν αυτή στην Αθήνα. Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο, οπότε δεν ξέρεις τι θα συμβεί σε ένα χρόνο, όμως θέλω να γιορτάσω πολλές μέρες σαν αυτή εδώ στην Αθήνα».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του στην Ελλάδα είπε: “Πάντα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα στην Αθήνα όταν χάνεις ένα παιχνίδι, όποιο κι αν είναι αυτό. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Ισως για μένα το πιο δύσκολο ήταν όταν χάσαμε από την ΑΕΚ στο κύπελλο, επειδή όλοι περίμεναν να νικήσουμε. Δεν πήγαμε στον τελικό και για μένα το να μην παίζω σε τελικό είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδεχθώ. Γενικά έχω πιο πολλές χαρούμενες στιγμές να θυμάμαι, παρά δυσάρεστες, αυτά τα δύο χρόνια, με διαφορά”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πιο όμορφη στιγμή του: «Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Μετά που κερδίσαμε το πρώτο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όταν επιστρέφαμε με το πούλμαν, δεν ξέρω πόσα μηχανάκια μας περίμεναν να έρθουμε στο ΟΑΚΑ. Εκεί δεν ξέρω πόσες χιλιάδες κόσμου μας περίμενε, κάπου 30.000, δεν ξέρω πόσοι ήταν εκεί. Ηταν κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Οι σκέψεις που είχα κάνει πριν έρθω, όλη η προσπάθεια που είχε γίνει και οι δυσκολίες για να φτάσουμε εκεί, ξεπληρώθηκαν με αυτές τις στιγμές. Ηταν απίστευτο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».