Σε απολογία κλήθηκαν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΣΑΠ ο ΠΑΟΚ και ο Φιλίπ Ντεσποτόφσκι, αφού ο έμπειρος πασαδόρος του Δικεφάλου φέρεται να παραβίασε την καραντίνα των 7 ημερών επειδή πέρασε συνοριακή πύλη της χώρας λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα των «ασπρόμαυρων» με τον Φίλιππο Βέροιας.
Τα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΑΠ κάλεσαν σε απολογία τον Φιλίπ Ντεσποτόφσκι, τον υγειονομικό εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, αλλά και τους ιθύνοντες του Δικεφάλου για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

Σχετικά με τη συμμετοχή αθλητή που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας – ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική και ο οποίος αν και είχε αρνητικό τεστ covid-19 ωστόσο παραβίασε τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, η ΕΣΑΠ ανακοινώνει:

Αθλητής της φιλοξενούμενης ομάδας φέρεται να παραβίασε την καραντίνα των 7 ημερών επειδή πέρασε συνοριακή πύλη της χώρας λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά το κύρος του αγώνα και οι παραβάσεις που προκύπτουν βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει καταθέσει η ΕΣΑΠ στη ΓΓΑ, ο αθλητής, ο υπεύθυνος υγειονομικός εκπρόσωπος του σωματείου και το σωματείο θα παραπεμφθούν σήμερα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η ΕΣΑΠ θα διαφυλάξει τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο ως κόρη οφθαλμού και θα ηγηθεί της εκστρατείας που κάνει η ελληνική κοινωνία για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19.