Το tanking πρέπει να διαγραφεί από το ΝΒΑ, υποστηρίζει κάθε λίγο και λιγάκι ο κομισάριος της λίγκας Άνταμ Σίλβερ.

Ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας βιομηχανίας μπάσκετ στον πλανήτη δεν είναι σύμφωνος με αυτήν την τακτική, καθώς τόνισε ότι ναι μεν πρέπει να φτιαχτούν ομάδες με καλούς παίκτες, αλλά πρέπει παράλληλα να υπάρχει κουλτούρα σε κάθε οργανισμό.

Συγκεκριμένα είπε: «Η κούρσα για τον πάτο της Λίγκας είναι καταστροφική, νομίζω, για όλους. Διαβρωτική για τους παίκτες και για τους οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παράγoντες που ήξεραν καλύτερα την κατάσταση, δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πίεση από τους οπαδούς τους και από τα Μέσα, τα οποία τόνιζαν, σε μερικές περιπτώσεις, ότι: “Γιατί να δραστηριοποείσαι σε αυτό το επίπεδο όταν θα πρέπει να γίνεις είτε πολύ καλύτερος είτε πολύ χειρότερος;”.

Προφανώς, θα πρέπει να πάρεις μεγάλους παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να χτίσεις μία κουλτούρα, χρειάζεσαι δυνατή διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες γίνονται σταδιακά καλύτεροι, χρόνο με τον χρόνο. Δείτε τους δύο εξαιρετικούς οργανισμούς που παίζουν στους τελικούς. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Ουόριορς και τους Ράπτορς, δύο φοβερές ομάδες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, να εκπροσωπούν τη Λίγκα».