Με ανακοίνωσή της η Euroleague παραδέχτηκε το λάθος των τριών διαιτητών στο τελευταίο λεπτό στην αναμέτρηση της Ρεάλ κόντρα στη Μακάμπ Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζουμε πως οι τρεις διαιτητές του παιχνιδιού επέτρεψαν την αλλαγή του Τομά Ερτέλ με τον Τζέφρι Τέιλορ, την στιγμή που οι Μαδριλένοι δεν είχαν δικαίωμα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 0:40,2 να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, η μπάλα έφυγε εκτός ορίων με την κατοχή να παραχωρείται στη Μακάμπι από τη στη γραμμή βάσης. Πριν ξαναμπεί η μπάλα εντός ορίων, η Μακάμπι πήρε τάιμ άουτ. Κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ, ο Ερτέλ της Ρεάλ Μαδρίτης αντικαταστάθηκε από τον Τέιλορ.

Μετά το τάιμ άουτ, ο Σκότι Ουίλμπεκιν προσπάθησε να επαναφέρει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα την παράβαση πέντε δευτερολέπτων, που κρίθηκε σωστά από τον διαιτητή. Σε αυτό το σημείο, ο Τέιλορ αντικαταστάθηκε από τον Ερτέλ.

Ούτε οι διαιτητές ούτε η γραμματεία εντόπισαν αυτό το λάθος και καθώς δεν υπήρχε χρονική φάση του αγώνα μεταξύ των αλλαγών, τόσο η επανείσοδος του Ερτέλ όσο και η επιστροφή του Τέιλορ στον πάγκο δεν θα έπρεπε να επιτραπούν».