Για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Ρότζερ Φέντερερ είναι κάτι παραπάνω από ένας μεγάλος αντίπαλος. Δεν έχει κρύψει πως αποτελεί ίνδαλμά του κι έτσι η είδηση της επιστροφής του στη δράση, έστω κι αν έχασε στο Open του Κατάρ, χαροποίησε τον 23χρονο τενίστα.

«Έπαιξε καλά, αν και έχασε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κερδίσει μερικούς ακόμη αγώνες. Τελικά, νιώθω ότι ξαναστάθηκε στα πόδια του, θα βρει τον δρόμο του, να τον ακολουθήσει. Χρειάζεται μόνο λίγους αγώνες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε. Δεν φέρνει μόνο χαρά στην κοινότητα του τένις, αλλά και στους παίκτες του τένις», ανέφερε το νούμερο πέντε στον κόσμο.

«Ο Ρότζερ είναι επίσης πηγή έμπνευσης. Νομίζω ότι με βοηθά επίσης σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου. Είναι ωραίο να τον βλέπω να παίζει, ώστε να μπορώ να κάνω ένα είδος σύγκρισης, αν και δεν θα μπορέσω ποτέ να φτάσω στο επίπεδό του. Εξακολουθώ όμως να νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να κοιτάξω και να θαυμάσω, το οποίο είναι πραγματικά ωραίο», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς, που χθες νίκησε (6-2, 6-3) τον Λούκας Πουίγ στην πρεμιέρα του στο Open της Μασσαλίας και θα αντιμετωπίσει απόψε (18:30) τον Πιέρ-Ιγκ Ερμπέρ.