Σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης “επιτέθηκε” στα ΜΜΕ που θεωρεί ότι “πολεμάνε” τον Ολυμπιακό για αυτό το κακό ξεκίνημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ξεκίνημα της παρουσίασης ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Μίτσελ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε όλοι από τη θητεία του ως κορυφαίος παίκτης αλλά και προπονητής. Με τον Μίτσελ ζήσαμε κορυφαίες και ανεπανάληπτες βραδιές. Με έναν Ολυμπιακό να παίζει ανεπανάλητο ποδόσφαιρο και να κοιτά στα μάτια Πρωταθλήτριες σε Ισπανία και Ιταλία. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Το ευχαριστήθηκαμε όλοι μας. Κατάφερε η ψυχολογία των παικτών να είναι η κατάλληλη. Μας γνωρίζει καλά.

Είχαμε μία καλή συνεργασία και όταν σταματήσαμε θέλαμε ο ένας το καλό του άλλου. Δεν θέλει περίοδο προσαρμογής. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλές κουβέντες. Πολλή δουλειά, συγκέντρωση και απόδοση στο γήπεδο. Και κάτι άλλο. Για να τα βάλουμε στη θέση τους τα πράγματα. Διαβάζουμε διάφορα. Μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό. Έχουμε διαβάσει πολλά. Σας λέω ότι αυτός ο κακός Ολυμπιακός με παίκτες που δεν έπιασαν την απόδοση που έπρεπε έχει ισοφαριστεί 5 φορές στην Ευρώπη στις καθυστερήσεις. Αυτό είναι καλό; Όχι δεν είναι. Θα μπορούσαμε όμως με την ίδια απόδοση να είχαμε πιο καλά αποτελέσματα. Και ας πάμε και στα 3 παιχνίδια που χάσαμε 7 βαθμούς. Η απόδοση του Ολυμπιακού και οι φάσεις με Αστέρα ήταν από τα καλύερά μας. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Το ίδιο με τον Βόλο που είχαμε 3 δοκάρια. Ακόμα και στον Άρη έγινε ένα παιδαριώδες λάθος του αμυντικού με τον γκολκίπερ. Αλλιώς δεν θα χάναμε. Καλή η κριτική αλλά όχι υπερβολές.

Διαβάζουν διάφορα οι φίλαθλοι μας και πιστεύουν ότι μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό, για έναν Ολυμπιακό που όπως έχουμε διαβάσει δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αυτός ο κακός Ολυμπιακός, με παίκτες που δεν έπιασαν απόδοση που θα έπρεπε, έχει ισοφαριστεί ή έχουμε δεχθεί γκολ που άλλαξε αποτέλεσμα πέντε φορές στις καθυστερήσεις στην Ευρώπη. Αυτό είναι καλό; Όχι δεν είναι καλό. Είναι μια σύμπτωση και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θα μπορούσαμε με την ίδια απόδοση να έχουμε διαφορετική έκβαση και να μιλάμε για το Champions League τώρα

Ας πάμε στα τρία παιχνίδια στην Ελλάδα, όπου χάσαμε επτά βαθμούς. Σύμφωνα με τα νούμερα -και τα νούμερα δεν λένε ψέματα- και τα στατιστικά, η απόδοση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα ήταν μία από τις καλύτερες. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες, έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Το ίδιο και με τον Βόλο, όπου είχαμε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Ακόμα και με τον Άρη, όπου χάσαμε τρεις βαθμούς, αν δεν είχε γίνει ένα παιδαριώδες λάθος από τον τερματοφύλακα και τον αριστερό μπακ μας, το παιχνίδι δεν θα γυρνούσε.

Καλή η κριτική, τη δεχόμαστε και η κριτική γίνεται για να διορθώσεις τα λάθη, αλλά η υπερβολή βλάπτει. Αυτός ο Ολυμπιακός τυχαία έχασε επτά βαθμούς και όσον αφορά στην Ευρώπη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα, αν δεν είχαμε δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις του 2ου ημιχρόνου. Όσον αφορά αυτές τις υπερβολές, έχουμε πολύ μεγάλους παίκτες που θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να δούμε την απόδοσή τους στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει, πιο αισιόδοξος τώρα που έχουμε έναν άνθρωπο που του έχω εμπιστοσύνη. Θα δούμε καλύτερες ημέρες».

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού «φωτογράφισε» την οικογένεια του Θεόδωρου Νικολαΐδη, λέγοντας:

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η ιδιοκτησία της έχει βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα δεν έχει ξοδέψει μια πορτοκαλάδα για ένα τμήμα του Ερασιτέχνη. Βλέπουμε λοιπόν και στα πρωτοσέλιδα και μέσα όπου γράφει ο ιδιοκτήτης ότι έχουν ως αποστολή, ως μοναδικό σκοπό να να κάνουν ζημιά. Αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών αν θα πρέπει να διαβάζουν και να πιστεύουν ή όχι αυτήν την εφημερίδα.»

Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενέπλεξε και… τον Ρώσο και τα παιδιά του στην «επιχειρηματολογία» του! Είπε σχετικά:

«Για ένα άλλο σάιτ που ανήκει στον Ρώσο και γράφουν τα παιδιά του, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μιλάμε για συνεχή λάσπη, η οποία δεν πρέπει να μας επηρεάζει.»