Ο Ιταλός ακραίος του Παναθηναϊκού, κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 6ης αγωνιστικής στη Volley League.

Ο Γίρι Κόβαρ σημείωσε συνολικά 17 πόντους έχοντας 12/25 επιθέσεις (48%), τρία μπλοκ και δύο άσσους. Η υποδοχή του κινήθηκε στο 50% και η άριστη στο 29%.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός παίκτης παίρνει το βραβείο του MVP στην Ελλάδα και η 79η για παίκτη του Παναθηναϊκού από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που το κατέκτησε «πράσινος» παίκτης την φετινή σεζόν.

Ο Γίρι Κόβαρ δήλωσε για την διάκριση του:
«Δεν θεωρώ τόσο σημαντικό τον ατομικό τίτλο του MVP όσο το να κερδίζει η ομάδα κάθε παιχνίδι. Στόχος μας είναι να κρατάμε τα θετικά και να προσπαθούμε να βελτιωθούμε στους αρνητικούς τομείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε αυτό το μεγάλο ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προετοιμαστούμε και για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

Με τον Ολυμπιακό ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Ημασταν κοντά στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ ήμασταν μπροστά 24-22 και θα έπρεπε να το είχαμε κερδίσει για να ισοφαρίσουμε, αλλά δυστυχώς το χάσαμε με άσχημο τρόπο. Παρά το 0-2 συνεχίσαμε να παλεύουμε τον αγώνα. Ξέραμε πως μπορούσαμε να γυρίσουμε τον αγώνα και να νικήσουμε.

Το δείξαμε και στα δύο πρώτα σετ. Συνεχίσαμε να παίζουμε με όλη μας τη δύναμη, δε σταματήσαμε και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Μεγάλο μέρος της νίκης μας ανήκει και στους φιλάθλους μας. Ακόμα και όταν χάναμε με 0-2 σετ δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν ούτε λεπτό. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας και εύχομαι να τους ξαναδούμε σύντομα».