Η αποχή απ΄τον μικρόκοσμο του στοιχήματος έλαβε τέλος και η αλήθεια είναι πως η επιστροφή σε αυτόν, δεν προμηνύεται εύκολη. Ο κορωνοϊός θερίζει όχι μόνο ομάδες, αλλά ολόκληρα πρωταθλήματα, με τον ελληνικό φυσικά, να μην αποτελεί εξαίρεση. Έκπληξη -δυστυχώς- μπορεί να μην προκαλεί αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Το Copa Africa κάνει πρεμιέρα αύριο και παρότι τα παρατράγουδα δεν λείπουν, οι δυο αναμετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, τουλάχιστον από στοιχηματικής άποψης. Η αρχή γίνεται με τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης. Το Καμερούν ξεκινάει την προσπάθεια του προς την κατάκτηση του φετινού τροπαίου κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο, που παραδοσιακά αποτελεί μεγάλο… βραχνά (τρεις σερί ισοπαλίες στα τελευταία τρία).

Βέβαια, οι στην κυριολεξία γηπεδούχοι, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που καθρεφτίζεται και στην τελευταία τετράδα αγώνων της προκριματικής φάσης. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα πουλήσουν φτηνά το τομάρι τους, ωστόσο τα «λιοντάρια» θεωρώ πως θα βρουν τον τρόπο να ξεκινήσουν με το δεξί. Έστω και με αντιαισθητικό τρόπο.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας τώρα, η Αιθιοπία διασταυρώνει τα ξίφη της με το Πράσινο Ακρωτήρι. Σε μέτρια κατάσταση οι τυπικά γηπεδούχοι (μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε), σε σπουδαίο φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι, αλλά ακόμα όσο και εάν αξίζουν οι τιμές το διπλού, δεν θα ποντάρω σε σημείο. Αμφότερες σκοράρουν και δέχονται γκολ με ευκολία και το αμίσκορο στο 2.25 παραείναι καλό για να μην ασχοληθείς μαζί του…

Οι επιλογές μου:

Καμερούν – Μπουρκίνα Φάσο (18:00) 1 & Under 3.5 (1.98)

Αιθιοπία – Πράσινο Ακρωτήρι (21:00) Goal/goal (2.25)