Γλυκά έκλεισε αυτή η κατά τα άλλα άχαρη περίοδος της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την επιστροφή των εγχώριων πρωταθλημάτων να είναι πλέον γεγονός. Εντάξει, μπορεί λίγο πολύ όλοι να γκρινιάξαμε για την απουσία τους, αλλά παράλληλα μια μικρή διακοπή από την ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Η επιθετική δυσκοιλιότητα της Εθνικής έκανε σε μια ακόμη αναμέτρηση την εμφάνιση της και όπως είναι εύλογα κατανοητό, με μια τελική και αυτή από πέναλτι κόντρα στην Ισπανία και ένα freak αυτογκόλ κόντρα στην Γεωργία δεν μπορεί να ελπίζει και σε πολλά. Τα προβλήματα της εποχής Φαν΄τ Σχιπ βγάζουν μάτι και τα είχαμε αναφέρει από το προηγούμενο (αποτυχημένο) εγχείρημα του Nations League. Τρίτη μεγάλη διοργάνωση που μας κουνάει το μαντήλι αλλά αντίδραση καμία. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Για να πάμε στα φρέσκα κουλούρια όμως, η επιστροφή της Φιορεντίνα στα αγωνιστικά δρώμενα της Serie A, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Που μάλιστα θα κλείσει την φετινή της περιπέτεια με τον Μπέμπε Ιακίνι στο πηδάλιο, που επιστρέφει μετά την απομάκρυνση του τον περασμένο Νοέμβρη. Κομβικό το παιχνίδι κόντρα στην Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρι» γιατί μπορεί το +7 από την διακεκαυμένη ζώνη να προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά εάν κάποιος δει το πρόγραμμα μέχρι το τέλος θα καταλάβει το γιατί. Ασφαλώς σε καλύτερη μοίρα οι Γενοβέζοι (+9) που ο δρόμος τους προς την παραμονή φαντάζει και είναι πιο βατός από αυτόν των φιλοξενούμενων. Το διπλό βασίζεται στο κίνητρο και παρότι έχει μπόλικο ρίσκο λέω να το στηρίξω.

Όπως αρκετό ρίσκο εμπεριέχει και η έτερη επιλογή από το πρόγραμμα του Σαββάτου. Και αυτό γιατί η σύντομη φετινή ιστορία της Ρεάλ έχει δείξει πως τα βρίσκει σκούρα με τις μικρομεσαίες ομάδες που παίζουν μονίμως πίσω από την μπάλα. Η Εϊμπάρ δεν αποτελεί εξαίρεση με την διαφορά πως επιθετικά παίρνει καλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες (βλέπε Έλτσε). Λίγο η απουσία του κομβικού και στις δυο πλευρές του γηπέδου Ράμος, λίγο τα κομβικά παιχνίδια με την Λίβερπουλ που ακολουθούν, δεν βλέπω να ξεφεύγει η κατάσταση «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Νίκη δια πυρός και σιδήρου για την Βασίλισσα…

Οι επιλογές μου:

Τζένοα – Φιορεντίνα (16:00) 2 (2.45)

Ρεάλ Μαδρίτης – Εϊμπάρ (17:15) 1 & Under 3.5 (2.02)