Πολλές φορές αυτό που αγαπάς πιο πολύ σε πληγώνει ανεπανόρθωτα. Αυτό ακριβώς έγινε και με την αγαπημένη Τσάμπιονσιπ, η οποία, όσο πιο πολύ την εμπιστεύομαι τον τελευταίο καιρό, τόσο πιο πολύ με απογοητεύει. Ενώ όλα ξεκίνησαν ιδανικά, Μπόρνμουθ και “Μπόρο” βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και εμείς με συνοπτικές διαδικασίες στον κουβά. Δεν πειράζει όμως, όλα μες στο πρόγραμμα είναι.

Η απόφαση μπορεί να είναι σκληρή, αλλά φαντάζει επιτακτική. Για λίγο καιρό, θα της γυρίσουμε την πλάτη. Και όσο αντέξω. Κυριακή σήμερα, το πρόγραμμα μπορεί να μοιάζει και να είναι πλούσιο, αλλά με μια δεύτερη ματιά κρύβει αρκετές παγίδες.

Πάλι καλά που υπάρχει και η Ligue 1, που προσφέρει έστω μια υποτυπώδη ασφάλεια. Για όλα τα παραπάνω βέβαια τα λίγα ζητούμενα είναι σχεδόν αυτονόητα, ειδικά σε μια μέρα που η έμπνευση μου, ή καλύτερα η έλλειψη αυτής, με περιορίζουν.

Η Λυών, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα καταφέρνει και μένει αήττητη. Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την έδρα της Ανζέ την προηγούμενη εβδομάδα, διευρύνοντας παράλληλα το θετικό σερί της. Η γκρίνια ωστόσο δεν λέει να την εγκαταλείψει. Εν μέρει, δικαιολογημένα γιατί οι εμφανίσεις της δεν πείθουν. Από την άλλη, τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον Ρούντι Γκαρσία που βρίσκεται μόνιμα στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η κατάσταση μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Άλλα όσο μας φέρεται καλά δεν έχουμε λόγο να μην την ακολουθούμε. Και η αυριανή αντίπαλος είναι αλήθεια πως βοηθάει το έργο της αλλά και το δικό μας. Δεν βρίσκεται στα καλύτερα της η Ρεμς και η προϊστορία στο “Πάρκ Ολιμπίκ Λυονέ” δεν την ευνοεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αυτόματα πως το ματς θα ξεφύγει.

Στην Βρετάνη, μόλις δυο ώρες αργότερα, η Λοριάν υποδέχεται την Μονπελιέ. Μια Λοριάν που αγνοεί την εντός έδρας νίκη από τον μακρινό Αύγουστο. Με την άμυνα; Είναι καιρό τσακωμένη, καθώς τρώει τα γκολ σαν τα στραγάλια. Η περίοδος κρίσης έχει πάρει παράταση απροσδιορίστου χρόνου. Σε άκρως αντίθετη φάση βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι. Το 3/3 στο πρωτάθλημα τους επανέφερε στην τάξη και έδωσε άλλον αέρα στα φτερά τους. Παραδοσιακά το ζευγάρι αυτό υπόσχεται γκολ. Και μάλιστα, πολλά. Θα αποφύγω να μπλέξω με σημείο γιατί όσο και να είναι, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγάλει αντίδραση η Λοριάν. Το Over όμως βάσει προϊστορίας και απόδοσης, είναι λουκούμι.

Οι επιλογές μου:

Λυών – Ρεμς (14:00) 1 & Under 3.5 (2.25) Stoiximan

Λοριάν – Μονπελιέ (16:00) Over 2.5 (1.95) Stoiximan